Επί νέας βάσης η συγκροτημένη διαχείριση των ζητημάτων της Σαντορίνης από Υπουργείο Τουρισμού, Περιφέρεια και Δήμο

Άκης Αξαόπουλος
20/10/2019 12:23
 
 
 

 

Τις βάσεις ενός συνολικού πλαισίου διαχείρισης των μεγάλων προκλήσεων που παρουσιάζει η Σαντορίνη – ως ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης και του κόσμου – έθεσαν από κοινού Υπουργείο Τουρισμού, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και Δήμος Θήρας σε διαδοχικές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στο Επαρχείο και το Δημαρχείο του νησιού.

Παρουσία του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη και του Δημάρχου Θήρας Αντώνη Σιγάλα τέθηκαν επί τάπητος τα συσσωρευμένα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Σαντορίνη, ενώ ταυτόχρονα κατέστη σαφές ότι η διαχείριση τους δεν μπορεί να γίνει αποτελεσματικά με το ισχύον νομικό, θεσμικό και διοικητικό περιβάλλον. Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα νησιά, μεγάλα ή μικρότερα, κορυφαίους ή μικρότερους παγκόσμιους τουριστικούς προορισμούς.

Έτσι, πλέον ο σχεδιασμός που ξεκίνησε με τη συνεργασία των τριών φορέων (Υπουργείου Τουρισμού, Περιφέρειας και Δήμου) περιλαμβάνει την προτεραιοποίηση των ζητημάτων και τις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές που θα οδηγήσουν στη λύση τους.

Γ. Χατζημάρκος: «Ο δρόμος για το καλύτερο αύριο είναι στα χέρια μας»

Είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο επιχειρείται και μαζί με την αισιοδοξία του για την έκβαση του εγχειρήματος, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε τα εξής: «Στη Σαντορίνη, η συνεργασία μας με τον Υπουργό κ. Θεοχάρη και τον Δήμαρχο κ. Σιγάλα, θέτει υψηλούς στόχους. Γρήγορα, θα παρουσιάσουμε σχέδιο και αυτή την φορά είμαστε αποφασισμένοι να σπάσουμε όσα αυγά θα χρειαστεί, προκειμένου να προχωρήσουμε μπροστά. Θα κριθούμε από το πόσο αποτελεσματικά θα ανταποκριθούμε στην ανάγκη και την πρόκληση και αυτό όχι μόνο δεν μας φοβίζει, αλλά μας δίνει την χαρά της λογοδοσίας στην κοινωνία στην οποία χρωστάμε ν’ αποδείξουμε ότι ο δρόμος για το καλύτερο αύριο που αξίζουμε, είναι στα χέρια μας. Φτάνει ν’ ανοίξουμε το μυαλό μας και ν’ αφήσουμε πίσω μας όλες αυτές τις αντιλήψεις που μας στέρησαν ευκαιρίες».

(Visited 33 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*