Την Οσία Μεθοδία τίμησαν οι Κιμώλιοι (φώτος)

Άκης Αξαόπουλος
08/10/2019 14:20
 
 
 

 

Κατά τον Εόρτιο Εσπερινό, επί τη ιερά μνήμη της Οσίας Μεθοδίας, της εν Κιμώλω ασκητικώς διαλαμψάσης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Οδηγητρίας στον οποίο φυλάσσεται και η περίτεχνος επάργυρη Λάρνακα με τα τίμια Λείψανα της Οσίας (δωρεά του αοιδίμου Κιμωλίου Πλοιοκτήτη, Καπετάν-Κωνσταντίνου Βεντούρη) χοροστάτησε ο μητροπολίτης Σύρου-Κιμώλου κ. Δωρόθεος Β’.

Τον Εσπερινό και την επακολουθήσασα λιτάνευση της αγίας Εικόνος και των τίμιων Λειψάνων της Οσίας στους γραφικούς δρομίσκους της Χώρας παρακολούθησαν πλείστοι Κιμώλιοι, η Έπαρχος Μήλου – Κιμώλου, ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κιμώλου, ο Λιμενάρχης και Αξιωματικοί του Λιμεναρχείου και ο Αστυνόμος της νήσου, καθώς και προσκυνητές από τη Μήλο και τη Σίφνο.

Στην ομιλία του, ο κ. Δωρόθεος Β’ τόνισε ότι η Όσια Μεθοδία μας δίνει το μήνυμα πως ο μικρός και ασθενής άνθρωπος μπορεί να καταστεί μικρός θεός επί γης, αρκεί να έχει πίστη και να αγωνιστεί τον αγώνα τον καλό σε όποιο στάδιο επιλέξει – η Όσια Μεθοδία επέλεξε την ασκητική ζωή.

Μετά την επάνοδο της λιτανείας, ο Δήμος Κιμώλου παρουσίασε, όπως κάθε χρόνο, μεγάλη πολιτιστική Εκδήλωση.

 

(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 163 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*