Επιστολές διαμαρτυρίας Λεονταρίτη και Λειβαδάρα για την αεροπορική σύνδεση της Σύρου

aerofotografia aerodromio syros
Άκης Αξαόπουλος
02/10/2019 12:04
 
 
 

 

Δυσαρέσκεια και αναστάτωση έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Σύρου η απόφαση της αεροπορικής εταιρείας Sky Express να μειώσει τα δρομολόγια της προς την διοικητική πρωτεύουσα των Κυκλάδων και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Επιστολές διαμαρτυρίας έστειλαν σχετικά τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, όσο και ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Νίκος Λειβαδάρας, με τις οποίες αμφότεροι εκφράζουν την λύπη τους, αλλά και την έκπληξη τους για την συγκεκριμένη απόφαση της Sky Expres, κάνοντας επίσης γνωστό ότι οι εκπρόσωποι των φορέων της Σύρου έχουν αιτηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών και Δικτύων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το ζήτημα.

Η επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη:

Αξιότιμοι κύριοι

Με λύπη μου πληροφορήθηκα την είδηση ότι η εταιρεία σας SKY EXPRESS αποφάσισε να συνδέει αεροπορικώς την Σύρο, την διοικητική πρωτεύουσα των Κυκλάδων και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την Αθήνα με 4 έως 5 πτήσεις εβδομαδιαίως.

Η απόφασή σας αυτή αποτελεί «προσβολή» προς τους κατοίκους της Σύρου και το επιβατικό κοινό, το οποίο στήριξε την εταιρεία σας παρά τα μεγάλα προβλήματα που υπήρχαν (μια πτήση την ημέρα και σε ώρες ακατάλληλες για την εξυπηρέτησή του, κ.α.).

Επιθυμώ να σας ενημερώσω ότι η απόφασή σας έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και αγανάκτηση στην τοπική κοινωνία.

Σας ενημερώνουμε ότι έχουμε αιτηθεί άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών για το πρόβλημα που υπάρχει στη σύνδεση της Αθήνας με το διοικητικό κέντρο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, δεδομένου ότι η μέχρι σήμερα εκτέλεση του μεταφορικού έργου από την εταιρεία σας δεν ικανοποιεί τις ανάγκες του νησιού.

Η επιστολή του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Λειβαδάρα:

Αξιότιμοι κύριοι,

Με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι τα δρομολόγια της εταιρείας σας που συνδέουν αεροπορικώς τη Σύρο με την Αθήνα μειώνονται σε 2 έως 5 την εβδομάδα.

Μια τέτοια απόφαση μόνο δυσαρέσκεια, αναστάτωση και απογοήτευση μπορεί να προκαλέσει στους κατοίκους του νησιού μας, από τη στιγμή που όλο το προηγούμενο διάστημα στήριξαν την εταιρεία σας, δεδομένου ότι η Σύρος ως πρωτεύουσα του Νομού Κυκλάδων και διοικητική έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έχει επιβατική κίνηση καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως θα αναθεωρήσετε την απόφασή σας, διότι οι αυξημένες ανάγκες του νησιού μας απαιτούν και το ανάλογο μεταφορικό έργο. Σε κάθε περίπτωση, οι εκπρόσωποι των φορέων της Σύρου έχουμε αιτηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών και Δικτύων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το ζήτημα.

(Visited 82 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*