Έργα βελτίωσης του επαρχιακού οδικού δικτύου Σερίφου, Σίφνου και Κιμώλου

Το νησί της Κιμώλου
Newsroom
29/09/2019 01:48
 
 
 

 

Δημοπρατήθηκαν από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τα έργα βελτίωσης του επαρχιακού οδικού δικτύου Σερίφου, Σίφνου και Κιμώλου.

Τα παραπάνω έργα χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου, με 398.000 ευρώ.

Ειδικότερα, στα παραπάνω νησιά των Κυκλάδων θα εκτελεστούν εργασίες που αφορούν την οδική σήμανση, κατακόρυφη (πινακίδες) και οριζόντια (διαγράμμιση), καθώς και στοιχεία αναχαίτισης οχημάτων (στηθαία ασφαλείας) σε σημεία αυξημένου κινδύνου.

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, οι παρεμβάσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της πολιτικής απόφασης της περιφερειακής αρχής να θέσει σε προτεραιότητα τη βελτίωση του οδικού δικτύου στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και αποσκοπούν στη βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας των χρηστών του δικτύου (οχημάτων και πεζών), στην αποτελεσματικότερη μετάδοση μηνυμάτων προς τους οδηγούς, σχετικά με την προειδοποίηση για κινδύνους σε διάφορα σημεία του δικτύου, την οργάνωση κυκλοφοριακών ρευμάτων κ.λπ., στη σαφέστερη ρύθμιση και οργάνωση της κυκλοφορίας , σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Να σημειωθεί ότι φορέας κατασκευής του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων.

(Visited 58 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*