Μήνυμα Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Δημαρχείο Σύρου-Ερμούπολης
Άκης Αξαόπουλος
27/09/2019 13:14
 
 
 

 

Ως έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης χαρακτηρίζει τον τουρισμό ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Λειβαδάρας, σε σχετικό μήνυμα που εξέδωσε με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.

Όσον αφορά στον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, εφαρμόζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο τουριστικής προβολής και ανάπτυξης με όρους ποιότητας και αειφορίας, με στόχο – όπως αναφέρει ο κ. Λειβαδάρας – την αξιοποίηση των φυσικών και πολιτιστικών χαρακτηριστικών της Σύρου.

Αναλυτικά, το μήνυμα του δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης:
Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου και καθιερώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1970. Σκοπός του εορτασμού της συγκεκριμένης ημέρας είναι να ευαισθητοποιήσει τη διεθνή κοινότητα για τον σημαντικό ρόλο του τουρισμού και τις θετικές επιδράσεις του σε οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα για την Ελλάδα, ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, καθώς συμβάλλει στο ΑΕΠ της χώρας μας, δημιουργεί θέσεις απασχόλησης, τονώνει την επιχειρηματικότητα, δίνει ώθηση για αναπτυξιακά έργα, ενώ παράλληλα ενισχύει τη γόνιμη αλληλεπίδραση διαφορετικών πολιτισμών και τη συναδέλφωση των λαών.

Με γνώμονα τα πολλαπλασιαστικά οφέλη του τουρισμού, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, μέσω του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτισμού – Τουρισμού και της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού, στοχεύει στην αξιοποίηση των φυσικών και πολιτιστικών χαρακτηριστικών της Σύρου, εφαρμόζοντας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο τουριστικής προβολής και ανάπτυξης με όρους ποιότητας και αειφορίας.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακολουθεί τις εξελίξεις και τις νέες τάσεις στον τουριστικό τομέα, τις δυνατότητες και προοπτικές που προσφέρει η ψηφιακή τεχνολογία και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ενώ παράλληλα εστιάζει στην ομαδική δουλειά, στον έγκαιρο σχεδιασμό, στις καινοτόμες προτάσεις, στη στρατηγική εξωστρέφειας, στη στήριξη της επιχειρηματικότητας -με στόχο την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος- αλλά και στις συνεργασίες με εμπλεκόμενους φορείς εντός και εκτός Ελλάδας.

Ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης
Νικόλαος Λειβαδάρας

(Visited 43 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*