Σύρος: Αγιασμός για την έναρξη του νέου Δικαστικού Έτους

Άκης Αξαόπουλος
23/09/2019 12:26
  •  
  •  
  •  

 

Μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κυκλάδων κ. Κωνσταντίνου Φιφλή, ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ μετέβη στο εμβληματικό Δημαρχιακό Μέγαρο Ερμουπόλεως (στις αίθουσες του οποίου στεγάζονται οι Δικαστικές Υπηρεσίες) και τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη του νέου Δικαστικού Έτους.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Εφετείου Αιγαίου, ενώπιον της νέας Προέδρου Εφετών Αιγαίου, του κ. Εισαγγελέως και του κ. Αντεισαγγελέως Εφετών Αιγαίου, ο οποίος προήχθη σε Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, Δικαστών του Εφετείου, των κ.κ. Προέδρου, Εισαγγελέως και Αντεισαγγελέως Πρωτοδικών, Δικαστών του Πρωτοδικείου, του Προέδρου και Μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου και Δικαστικών Υπαλλήλων.

Ο κ. Δωρόθεος Β’, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου για την ευγενική πρόσκλησή του, αναφέρθηκε στα πρόσωπα των Δικαστών, οι οποίοι – όπως τόνισε – διακρίνονται για την ευγένεια, το ήθος, τον πολιτισμό και τη νομική τους κατάρτιση, τα οποία με ικανοποίηση εισπράττει καθημερινά η τοπική κοινωνία και τους συνεχάρη για το έργο και την προσφορά τους προς αυτήν.

Επίσης, ευχήθηκε σε όλους υγεία και δύναμη στην άσκηση των ευθυνοφόρων καθηκόντων τους, εκφράζοντας τη χαρά του, διότι, όπως είπε, «ο άρτι προαχθείς σε Πρόεδρο του Αρείου Πάγου προήδευε από τον υψηλό δικαστικό θώκο της αιθούσης αυτής».

 

(Πηγή κειμένου και φωτό: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 63 times, 1 visits today)