Η Μύκονος τίμησε τον Άγιο Σαμψών τον Ξενοδόχο

admin
29/06/2015 2:07
  •  
  •  
  •  

Με λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών και παραθεριστών εορτάστηκε και φέτος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς Χώρας Μυκόνου (όπου φυλάσσεται η ιερή εικόνα και απότμημα των ιερών λειψάνων του Αγίου), η καθιερωμένη γιορτή του Αγίου και Ιαματικού Αναργύρου, Σαμψών του Ξενοδόχου, προστάτη των Ξενοδόχων και των Ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων και των εργαζομένων σε αυτά.

Στο κήρυγμά του, ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός, Πρωθιερεύς του Μητρ. Ναού μίλησε για τη ζωή και το έργο του Αγίου Αναργύρου, μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Μητροπολίτη Σύρου και Μυκόνου Δωροθέου Β’ κι ευχαρίστησε τους παρισταμένους για τη λειτουργική συμπροσευχή τους, παροτρύνοντας τους να αντιμετωπίζουν πάντοτε τους επισκέπτες του νησιού με την εγνωσμένη φιλοξενία που διδάχθηκαν από τους γονείς τους και να γίνονται πρεσβευτές των ηθών, των εθίμων και του πνευματικού προσώπου της Μυκόνου.

Στην Θ. Λειτουργία παρευρέθησαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Στέλιος Μπρίγγος, ο οποίος λάμπρυνε με την μελωδική φωνή του το ιερό αναλόγιο, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάμπρος Παναγιωτόπουλος, ο πρόεδρος των ξενοδόχων και δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Αποστόλου, ο αντιπρόεδρος του Γρυπαρείου Πολιτιστικού Κέντρου Δημήτρης Κοντιζάς, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, ξενοδόχοι και επιχειρηματίες του νησιού.

(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

 

(Visited 56 times, 1 visits today)