Ερώτηση Φ. Φόρτωμα για τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια

«Θρίλερ» η εκλογή Φόρτωμα
Άκης Αξαόπουλος
23/08/2019 15:54
 
 
 

 

Ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Πλακιωτάκη, με θέμα τα ακτοπλοϊκά ενδοκυκλαδικά δρομολόγια.

Με αφορμή το έκτακτο πρόβλημα το οποίο προέκυψε στην εξυπηρέτηση της γραμμής Σαμοθράκης – Αλεξανδρούπολης και προκειμένου να αντιμετωπισθεί άμεσα, προγραμματίζεται η προσωρινή αποδρομολόγηση του πλοίου Άρτεμις από τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια.

Όπως ανέφερε ο κ. Φόρτωμας, η περικοπή δρομολογίων στον τουριστικότερο νομό της χώρας, τις Κυκλάδες κι ενώ η τουριστική περίοδος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα μετακίνησης επιβατών και μεταφοράς εμπορευμάτων, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις τοπικές οικονομίες.

Επιπλέον, περιορίζεται η διασύνδεση των νησιών με την πρωτεύουσα του νομού, την Σύρο, ενώ σχεδόν αποκόπτεται η σύνδεση της μεγάλης πλειοψηφίας του νησιωτικού μας συμπλέγματος με τις Δυτικές Κυκλάδες.

Κατόπιν αυτών, ο κ. Φόρτωμας, μέσω του ερωτήματος που κατέθεσε, ζήτησε από τον κ. Πλακιωτάκη ενημέρωση ως προς τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί, ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού και η ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση των νησιών, χωρίς να περικοπούν δρομολόγια της ενδοκυκλαδικής γραμμής.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης του βουλευτή

Προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη

Θέμα: Αποκατάσταση ακτοπλοϊκών ενδοκυκλαδικών δρομολογίων

Η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, από την πρώτη στιγμή κατά την οποία παρουσιάστηκε το έκτακτο πρόβλημα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης, αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα το ζήτημα αναζητώντας τη βέλτιστη δυνατή λύση.

Ωστόσο, η περιστασιακή εξυπηρέτηση της γραμμής Σαμοθράκης – Αλεξανδρούπολης με πλοία των επιδοτούμενων ενδοκυκλαδικών γραμμών διαταράσσει την ομαλή λειτουργία του προγράμματος εσωτερικών δρομολογίων στον τουριστικότερο νομό της χώρας, τις Κυκλάδες.

Η τουριστική περίοδος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η αποδρομολόγηση πλοίων – έστω και προσωρινά – από τις Κυκλάδες δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα μετακίνησης και μεταφοράς εμπορευμάτων. Επιπλέον, περιορίζεται η διασύνδεση των νησιών με την πρωτεύουσα του νομού, την Σύρο, ενώ σχεδόν αποκόπτεται η σύνδεση της μεγάλης πλειοψηφίας του νησιωτικού μας συμπλέγματος με τις Δυτικές Κυκλάδες.

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται ο υπουργός Ναυτιλίας

Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού και η ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση των νησιών χωρίς να περικοπούν δρομολόγια της ενδοκυκλαδικής γραμμής;

Ο ερωτών Βουλευτής
Φίλιππος Φόρτωμας

(Visited 74 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*