Σύσκεψη στη Σύρο για την πυρκαγιά στον Μέγα Γιαλό

Άκης Αξαόπουλος
22/08/2019 10:39
 
 
 

 

Συνάντηση με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς φορείς, οι οποίοι συνεργάστηκαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς της περασμένης Δευτέρας στην περιοχή «Νήτες» στον Μέγα Γιαλό πραγματοποιήθηκε χθες στην Ερμούπολη.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη, παρουσία και του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου.

Σε αυτήν παραβρέθηκαν ο Αναπληρωτής Διευθυντής ΔΕΔΔΗΕ περιοχής Σύρου κ. Νικόλαος Ραγκούσης, ο Υπεύθυνος Εκμετάλλευσης ΔΕΔΔΗΕ περιοχής Σύρου κ. Μάρκος Βουτσίνος, ο Διοικητής Π.Υ. Ερμούπολης κ. Άκης Παπαμιχαήλ, ο Υπαστυνόμος Β’ κ. Μαγκνταλιανίδης Ρωμανός και ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Θανάσης Δρόσος.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, έγινε αποτίμηση του συμβάντος από τους εμπλεκόμενους φορείς. Ειδικότερα δε, οι εκπρόσωποι της ΔΕΔΔΗΕ έδωσαν διευκρινίσεις και προσκόμισαν γραπτά ντοκουμέντα και φωτογραφίες για το περιστατικό της πυρκαγιάς της προηγούμενης Δευτέρας, σύμφωνα με τα οποία καταρχήν αποδεικνύεται ότι η πυρκαγιά δεν προέκυψε από το δίκτυο της ΔΕΗ, είτε από παραλείψεις αρμοδιότητος ΔΕΔΔΗΕ.

Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι η συνάντηση υπήρξε εποικοδομητική, με τον κ. Λεονταρίτη να δηλώνει από την πλευρά του: «Η άμεση κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών κατά την πρόσφατη πυρκαγιά στον Μέγα Γιαλό και ο υποδειγματικός συντονισμός τους, συνέβαλαν στην άμεση κατάσβεση της πυρκαγιάς. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, στόχος της σημερινής συνάντησης ήταν να αποτιμήσουμε τα συμβάντα και να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο το ήδη επιτυχημένο δίκτυο συνεργασίας που υπάρχει.
Για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς δεν υπάρχει επίσημο πόρισμα από το καθ’ ύλην αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το οποίο και θα αποφανθεί εντός των προσεχών ημερών, αφού εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα.

Ως πολιτικός προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Κυκλάδων έχω την ευθύνη και το καθήκον να επικοινωνώ με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και με οποιαδήποτε υπηρεσία κρίνω αναγκαίο, προκειμένου να εξασφαλίσω τις καλύτερες υπηρεσίες εκ μέρους των εμπλεκόμενων φορέων (στις φυσικές καταστροφές) ώστε να μην κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και το περιβάλλον.

Αυτό έκανα πάντοτε και αυτό θα συνεχίσω να κάνω, επικεντρώνοντας σε ουσιαστικές ενέργειες για την αντιμετώπιση των κρίσεων. Γι’ αυτό άλλωστε ήμουν, είμαι και παραμένω σε συνεχή επαφή και άριστη συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Τέλος, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στην αποστολή πτητικών μέσων, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ερμούπολης, την Αστυνομία, την Πολιτική Προστασία του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, τους εθελοντές και όσους συνέδραμαν στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς και καλώ όλους τους συμπολίτες μας σε συνεχή επαγρύπνηση για την πρόληψη των πυρκαγιών».

(Visited 141 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*