ΑΑΔΕ: Λουκέτα σε επιχειρήσεις της Σαντορίνης και της Πάρου

Άκης Αξαόπουλος
08/08/2019 7:23
  •  
  •  
  •  

 

Όργιο φορολογικών παραβάσεων σε πριβέ κλαμπ γνωριμιών, τουριστικό γραφείο και κοσμηματοπωλείο στη Σαντορίνη καθώς και σε εστιατόριο στην Πάρο εντόπισαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), οι οποίοι επέβαλαν πρόστιμα και αναστολή λειτουργίας στις επίμαχες επιχειρήσεις.

Πιο αναλυτικά, τα στελέχη της ΑΑΔΕ έπιασαν τα ακόλουθα «λαβράκια»:

– Σε πριβέ κλαμπ γνωριμιών στη Σαντορίνη απεδείχθη ότι δεν είχαν εκδοθεί 200 αποδείξεις των 80 ευρώ ανά άτομο, δηλαδή είχαν αποκρυφτεί συνολικά 16.000 ευρώ. Επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για δύο ημέρες, ενώ, καθώς ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές, διαπιστώθηκαν και καταλογίστηκαν και αστυνομικές παραβάσεις.

– Σε τουριστικό γραφείο στη Σαντορίνη μπήκε «λουκέτο» για 48 ώρες, επειδή δεν είχε εκδώσει αποδείξεις για εισιτήρια 32 ατόμων. Η απόδειξη ανά άτομο ήταν 120 ευρώ, δηλαδή συνολικά 3.840 ευρώ.

– Σε κοσμηματοπωλείο στη Σαντορίνη που πουλούσε ασημένια κοσμήματα και κεραμικά οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ προσποιήθηκαν τους πελάτες και μετά τη διαπίστωση των φορολογικών παραβάσεων επέβαλαν αναστολή λειτουργίας για δύο ημέρες.

– Σε γνωστό εστιατόριο Γάλλου σεφ στην Πάρο μπήκε «λουκέτο» για δύο ημέρες.

Σε όλες τις περιπτώσεις θα γίνει περαιτέρω έλεγχος και για τις παλαιότερες χρήσεις, ενώ οι επιχειρήσεις μπήκαν στο «μικροσκόπιο» της ΑΑΔΕ και για τη μελλοντική φορολογική συμπεριφορά τους.

(Visited 149 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.