Διάσωση άνδρα με ελικόπτερο του Π.Ν. ανοιχτά της Σερίφου (video)

Άκης Αξαόπουλος
07/08/2019 19:37
 
 
 

 

Στον εντοπισμό και την περισυλλογή ενός άνδρα, μετά από πτώση του από φουσκωτή λέμβο, δύο ναυτικά μίλια νότια της Σερίφου, προέβη ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού (τύπου S70B, Aegean Hawk), μετά από αίτημα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ).

Το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Ελικοδρόμιο Κοτρωνίου, στη Βάση Ελικοπτέρων Ναυτικού.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για το περιστατικό

Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, από τη 45χρονη συνεπιβαίνουσα του 55χρονου κυβερνήτη – χειριστή του πνευστού ταχύπλοου σκάφους ”ΑΦΡΟΥΛΑ” Τ.Χ.1033, ότι μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενώ είχαν αποπλεύσει μαζί από τη ν. Σέριφο με προορισμό τη ν. Κύθνο, εκείνος έπεσε στη θάλασσα μέχρι που εκείνη έχασε την οπτική επαφή μαζί του.

Άμεσα απέπλευσαν προς εντοπισμό τόσο του ανωτέρω Κυβερνήτη όσο και του ως άνω σκάφους περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Α/Κ ”ΜΟΣΧΟΥΛΑ” Ν.Σ.1258 και το Α/Ψ ”ΝΕΜΟ” Σ.Σ.58, ενώ παράλληλα απογειώθηκε ελικόπτερο του Π.Ν.

Το σκάφος με επιβαίνουσα την 45χρονη εντοπίστηκε από το σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Σερίφου, και η 45χρονη αφού μετεπιβιβάστηκε σε αυτό μεταφέρθηκε στον οικείο λιμένα και διεκομίσθη στο τοπικό Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο από όπου και εξήλθε, ενώ το ”ΑΦΡΟΥΛΑ” ρυμουλκήθηκε από το ”ΜΟΣΧΟΥΛΑ” και προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμένα Σερίφου.

Λίγο αργότερα, εντοπίστηκε σώος από το ελικόπτερο Π.Ν. ο 55χρονος χειριστής στην ίδια θαλάσσια περιοχή, ο οποίος αφού περισυνελέγη, μεταφέρθηκε στην αεροπορική βάση Κοτρωνίου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Σερίφου, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

(Visited 156 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*