Ποπ… Κυκλάδες από τον Μπενουά Παρέ

Άκης Αξαόπουλος
04/08/2019 19:52
 
 
 

 

Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Σαντορίνη και άλλα νησιά των Κυκλάδων σε ποπ αρτ εκδοχή που θυμίζει κόμικς, πρωταγωνιστούν στα έργα του ζωγράφου Μπενουά Παρέ, ο οποίος παρουσιάζει τη νέα του έκθεση στην Kapopoulos Fine Arts Paros Gallery στις 6 Αυγούστου.

Ο γεννημένος στο Παρίσι, αλλά πολιτογραφημένος Έλληνας εδώ και πολλά χρόνια καλλιτέχνης εκθέτει μια καινούργια σειρά έργων που δημιούργησε τον τελευταίο χρόνο. Για πρώτη φορά, ο Παρέ αποδίδει τοπία εμπνευσμένα από τα ταξίδια του στα ελληνικά νησιά των Κυκλάδων και όχι μόνο. Η θάλασσα κυριαρχεί αλλά συνυπάρχει με το τοπίο του νησιού. Ο ζωγράφος ανεβαίνει στους λόφους, στα υψώματα και απαθανατίζει όψεις της νησιώτικης γης με φόντο τη θάλασσα. Αλλες φορές είναι το γαλάζιο του κύματος που βρίσκεται σε πρώτο πλάνο και το νησί σαν καρτ ποστάλ στο βάθος όπως φαίνεται όταν το προσεγγίζει κανείς με το καράβι.

Ζωγραφίζει τα σοκάκια, τα λευκά σπίτια, τους γλάρους, τα μικρά, παραδοσιακά καφενεία, τους μυκονιάτικους μύλους, την Πορτάρα της Νάξου, αιχμαλωτίζει την ενέργεια του κυκλαδίτικου τοπίου και τη μεταπλάθει με τη δική του ποπ αισθητική, μεταφέροντας τη λογική των κόμικς στον καμβά του.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Αυγούστου.

 

Πηγή: kathimerini.gr

(Visited 127 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*