Στη Σύρο ο Πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα

Άκης Αξαόπουλος
22/07/2019 12:58
  •  
  •  
  •  

 

Προγραμματισμένη επίσκεψη στη Σύρο πραγματοποίησε ο Πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα κ. Luigi Marras, συνοδευόμενος από τον Υπεύθυνο Ασφαλείας της Ιταλικής Πρεσβείας κ. Silvio Cabiddu.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Marras συναντήθηκε τόσο με τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη, όσο και με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού του δήμου Σύρου-Ερμούπολης κα Θωμαή Μενδρινού και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργο Δούναβη.

Οι Ιταλοί προτιμούν τα ελληνικά νησιά

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα και κατόπιν σχετικού ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε από την ιταλική πλευρά, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, εστιάζοντας κυρίως στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και της προσέλκυσης επενδύσεων, στο πλαίσιο της ήδη καλής συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Marras έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των νησιών των Κυκλάδων και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου γενικότερα, τα οποία – ως ποιοτικοί προορισμοί – βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων Ιταλών τουριστών που επισκέπτονται την χώρα μας. Ξεχωριστή αναφορά έγινε, επίσης και στην ανάπτυξη της Σύρου, αξιοποιώντας, μεταξύ άλλων, την επαναδραστηριοποίηση του ναυπηγείου του Νεωρίου, καθώς και την ύπαρξη του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Πρέσβης απηύθυνε πρόσκληση στον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων να επισκεφθεί κι εκείνος με την σειρά του την Ιταλική Πρεσβεία στην Αθήνα, προκειμένου να συνεχιστεί η εποικοδομητική συνεργασία των δύο πλευρών, πρόσκληση την οποία και αποδέχθηκε ο κ. Λεονταρίτης.

Αυξανόμενη συνεργασία σε τουρισμό, πολιτισμό και επενδύσεις

Στη συνάντηση του κ. Πρέσβη με την κα Μενδρινού και τον κ. Δούναβη, η συζήτηση προσανατολίστηκε στη διαρκώς αυξανόμενη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, με σημείο αναφοράς τους τομείς της ιστορίας και του πολιτισμού, στους οποίους η Σύρος διακρίνεται διαχρονικά. Παράλληλα, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε η δυνατότητα δημιουργίας αμοιβαία επωφελών επενδύσεων, δεδομένης της ανάπτυξης αλλά και της εξωστρέφειας που επιδεικνύει το νησί μας τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. Marras εκδήλωσε έντονα την επιθυμία να επισκεφθεί σημεία ενδιαφέροντος της Σύρου, εντός και εκτός της Ερμούπολης, με προτεραιότητα το εμβληματικό Θέατρο Απόλλων, όπου πραγματοποιείται πλήθος εκδηλώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και το οποίο αποτελεί μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Πρέσβης ξεναγήθηκε στους χώρους του Δημαρχείου και συγκεκριμένα στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία μάλιστα τον εντυπωσίασε ιδιαίτερα. Αναφέρθηκε δε, ότι το κτίριο Petit Palais, όπου στεγάζεται η Ιταλική Πρεσβεία στην Αθήνα, αποτελεί έργο του Γερμανού αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ, όπως και το Δημαρχιακό μας Μέγαρο.
Τέλος, ο κ. Marras παρέστη στα εγκαίνια της έκθεσης «Αρχέγονο Μέλλον» της Βένιας Δημητρακοπούλου, στην Πινακοθήκη Κυκλάδων, με αφορμή την πρόσφατη ομότιτλη επιτυχημένη τριλογία εκθέσεων της καλλιτέχνιδος στην Ιταλία.

(Visited 40 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.