Πρώτος Οικολογικός Αγώνας Δρόμου στην Πάρο

admin
09/06/2015 20:30
 
 
 

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε ο πρώτος Οικολογικός  Αγώνας Δρόμου Πάρου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Ιουνίου στο Λιμάνι της Νάουσας.

Η δράση αυτή είναι μια πρωτοβουλία του ΣΥΔΙΣΑΠΑ και του Δήμου Πάρου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Από νωρίς δεκάδες μικροί αθλητές μαζί με τους γονείς τους συγκεντρώθηκαν στο Λιμάνι, προθερμάνθηκαν και κατόπιν αγωνίστηκαν  με το σύνθημα «ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ».

Στη συνεχεία ο Δήμαρχος κ. Μάρκος Κωβαίος και ο Πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑΠΑ κ. Γιάννης Πετρόπουλος βράβευσαν τους «Πράσινους Μαθητές»  των σχολείων της Νάουσας. Σημειωτέον ότι το πρόγραμμα «Ανταποδοτική Διαλογή στην Πηγή», το οποίο το αγκάλιασε όλη η μαθητική κοινότητα της Νάουσας, συγκέντρωσε 500 κιλά αλουμινίου και 300 κιλά τηγανέλαιο. Εφαρμόζοντας την παγκόσμια αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει και ο ανακυκλών ανταμείβεται»,  οι τρεις «πράσινοι» νικητές του Δημοτικού Σχολείου πήραν από ένα ποδήλατο ο καθένας και οι υπόλοιποι μαθητές από ένα περιβαλλοντικό διδακτικό παραμύθι, ως επιβράβευση της περιβαλλοντικής τους συνείδησης.

Στο τέλος της εκδήλωσης βραβεύτηκαν και οι μεγάλοι νικητές του αγώνα δρόμου. Δόθηκαν όμως αναμνηστικά μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες, αφού στον αγώνα για την προστασία της φύσης είναι όλοι νικητές.

Ο Δήμος Πάρου ευχαριστεί την Δημοτική Κοινότητα Νάουσας, την Ομάδα Διάσωσης, το Λιμενικό Σώμα, το Αστυνομικό Τμήμα, το τυπογραφείο “Colorbox” για την εκτύπωση των αφισών, τον κ. Βαγγέλη Χορέβα για την δωρεάν διάθεση εμφιαλωμένου νερού στους μικρούς αθλητές καθώς και όλους τους εθελοντές που βοήθησαν.

Ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑΠΑ  δήλωσαν: « Έχουμε εμπιστοσύνη στην νέα γενιά και στις δυνατότητές της. Τα παιδιά  μπορούν  να δώσουν την απάντηση στην ασυνείδητη συμπεριφορά των ενηλίκων απέναντι στη Φύση. Ο Δήμος Πάρου δεσμεύεται για την επέκταση του προγράμματος “Ανταποδοτική Διαλογή στην Πηγή” και στα υπόλοιπα σχολεία του νησιού εντός του επόμενου σχολικού έτους».

(Visited 26 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*