Παμμηλιακός εορτασμός στις Ιερές Κατακόμβες

admin
09/06/2015 09:01
 
 
 

Με πάνδημη λιτανευτική πομπή, επικεφαλής της οποίας ήταν οι Μητροπολίτες Μαραθώνος κ. Μελίτων, Βρεσθένης κ. Θεόκλητος και Σύρου και Μήλου κ. Δωρόθεος Β’, οι ιερές εικόνες των Αγίων Πάντων και των ιερών Κατακομβών μεταφέρθηκαν από τον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου Τρυπητής στον χώρο των ιερών Κατακομβών.

Εκεί τελέστηκε Τρισαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Μαραθώνος και τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των εν αυταίς ενταφιασθέντων Χριστιανών.

Στη συνέχεια η λιτανεία (στην οποία παρέστησαν επίσης ο ιερός κλήρος του νησιού, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Λεονταρίτης, ο έπαρχος Μήλου κ. Μπενάκης, ο δήμαρχος Μήλου κ. Δαμουλάκης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι του Στρατού, του Πολεμικού Ναυτικού, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος), με τους συμμετέχοντες σ’ αυτήν πιστούς να κρατούν αναμμένους πυρσούς σε μια συμβολική πορεία από το παρελθόν στο παρόν, επέστρεψε στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου Τρυπητής.

Στο προαύλιο του ναού παρουσιάστηκε πνευματική και πολιτιστική εκδήλωση με θεατρικό δρώμενο, παραδοσιακά τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς, καθώς και συναυλία της Φιλαρμονικής του Λιμενικού Σώματος, με μελωδίες από τις Κυκλάδες και άλλες περιοχές της Πατρίδος μας. 

Ο μητροπολίτης Σύρου και Μήλου ευχαρίστησε την S&B ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ ΜΗΛΟΥ, τους ξενοδόχους και τους ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων για τη φιλοξενία των μελών της Φιλαρμονικής του Λ.Σ., τους τοπικούς Συλλόγους και φορείς και τις κυρίες της Τρυπητής, οι οποίες έφτιαξαν και προσέφεραν τοπικά εδέσματα και κατέληξε λέγοντας ότι «αυτή η ημέρα σηματοδοτεί την αφετηρία μιας νέας εποχής για τη Μήλο, που θα την καταστήσει, ένα χρόνο μετά την ανακήρυξή της σε ιερά νήσο, κέντρο επιστημονικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος και τουρισμού, με σημείο αναφοράς το μοναδικό ανά την Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο Πρωτοχριστιανικό Μνημείο των ιερών Κατακομβών».  

(Visited 17 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*