Προεκλογική ομιλία του Νίκου Μανιού στο Φιλώτι Νάξου

ομιλία του Νίκου Μανιού στο Φιλώτι
Άκης Αξαόπουλος
05/07/2019 14:57
 
 
 

 

Προεκλογική ομιλία του Νίκου Μανιού στο Φιλώτι Νάξου

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Φιλώτι Νάξου μίλησε την Πέμπτη το βράδυ ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός. Ο κ. Μανιός αναφέρθηκε στο έργο του ΣΥΡΙΖΑ στη Νάξο και τις Κυκλάδες γενικότερα και μετέφερε “μήνυμα νίκης” για τις επερχόμενες εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την ομιλία του σημειώνοντας ότι την περίοδο 2015-2019 η Κυβέρνηση εφάρμοσε μία διαφορετική πολιτική, λαμβάνοντας μέτρα για την υγεία.

Αναφέρθηκε στην κατάργηση του 5ευρου στα νοσοκομεία, τις δωρεάν εξετάσεις, τις θεραπείες και τα φάρμακα για τους ανασφάλιστους που απέκτησαν πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία καθώς και στη διαγραφή βεβαιωμένων στην εφορία οφειλών των άπορων ανασφάλιστων που νοσηλεύτηκαν στα νοσοκομεία, επί κυβέρνησης Σαμαρά, ύψους 28 εκατ. ευρώ.

“Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε μέτρα για την κοινωνική προστασία όσων είχαν πληγεί από την οικονομική κρίση αυξάνοντας τον προϋπολογισμό για την πρόνοια από 750.000 € σε 3,5 δις ευρώ” υπογράμμισε.

“Η μείωση της ανεργίας κατά 10 μονάδες, καταρρίπτει τον ισχυρισμό της ΝΔ ότι τα επιδόματα είναι τεμπελιά” είπε.

Πρωτογενής τομέας

Για την φορολογία των αγροτών, ο κ. Νίκος Μανιός, τόνισε ότι με τη προηγούμενη κυβέρνηση το αγροτικό εισόδημα, συμπεριλαμβανομένων των κοινοτικών ενισχύσεων, φορολογούνταν από το πρώτο ευρώ, ενώ με το ΣΥΡΙΖΑ θεσπίστηκε το αφορολόγητο όριο στο εισόδημα του αγρότη και η προστασία των επιδοτήσεων από τις κατασχέσεις, που αφορά το σύνολο των μικρών και μεσαίων αγροτών.

“Το έργο της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στο πρωτογενή τομέα συνεχίστηκε με την εφαρμογή μιας σειράς μέτρων όπως η κάρτα του αγρότη που εξασφάλισε την ρευστότητα των αγροτών, δικαιούχων της βασικής ενίσχυσης, για τη κάλυψη των αναγκών τους που σχετίζονται με την αγροτική τους εκμετάλλευση. Νομοθετήθηκε ο θεσμός της οικοτεχνίας που έδωσε την δυνατότητα σε παραγωγούς να μεταποιούν μικρής κλίμακας αγροτικά προϊόντα και να τα διαθέτουν όχι μόνο στη περιοχή παραγωγής τους αλλά και στις όμορες περιφερειακές ενότητες, καταργώντας τους μεσάζοντες προς όφελος των παραγωγών. Επίσης με τη σύσταση ενεργειακών κοινοτήτων δώσαμε τη δυνατότητα σε αγρότες να δραστηριοποιηθούν στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και να ωφεληθούν οικονομικά” τόνισε.

Ο κ. Μανιός, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη στήριξη των συλλογικών σχημάτων με την έκπτωση 10% στο φορολογητέο εισόδημα των συνεταιρισμένων αγροτών και με το πλεόνασμα που διανέμεται στους συνεταιρισμένους αγρότες, που φορολογείται ως εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα.

Ομιλία του Νίκου Μανιού στο Φιλώτι: Το έργο του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες

Κατά την ομιλία του στο Φιλώτι ο κ. Μανιός αναφέρθηκε επίσης στο έργο του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες στον τομέα της υγείας και στην αναβάθμιση των νοσοκομείων Σύρου και Νάξου και για την έναρξη λειτουργίας του νοσοκομείου της Σαντορίνης από τον Ιούλιο 2016.

Μίλησε επίσης για το μεταφορικό ισοδύναμο που ελαφρύνει τα οικονομικά βάρη των νησιωτών αντισταθμίζοντας το κόστος μεταφοράς επιβατών και εμπορευμάτων από και προς τα νησιά με κόστος που θα ίσχυε για την ίδια απόσταση στην ηπειρωτική χώρα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην διασύνδεση των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και στο Φράγμα Τσικαλαριού, έργο που θα διασφαλίσει την υδατική επάρκεια της Νάξου, καθώς και στα μέτρα που έχουν ληφθεί για την παιδεία και τον πολιτισμό.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε, είπε, ότι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, έθεσε τα θεμέλια για ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος και συνέβαλε στο να αποκτήσει η Ελλάδα κύρος και ρόλο στις διεθνής εξελίξεις.

(Visited 307 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*