Περιοδεία Συρμαλένιου στην Αμοργό

Άκης Αξαόπουλος
01/07/2019 14:11
 
 
 

 

Στο νησί της Αμοργού περιόδευσε την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος.

Αρχικά υπήρξε κοινή συνάντηση με τον απερχόμενο δήμαρχο Νίκο Φωστιέρη και τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Λευτέρη Καραΐσκο, κατά τη διάρκεια της οποίας τονίστηκε η κυβερνητική στήριξη σε 16 έργα που δρομολογήθηκαν στην Αμοργό (προϋπολογισμού 15.700.000€) και χρηματοδοτήθηκαν από τα προγράμματα Φιλόδημος Ι και ΙΙ, από το Ειδικό Αναπτυξιακό Ν. Αιγαίου, καθώς και από το ΕΣΠΑ.

Πρόκειται για προγράμματα αφαλάτωσης, ύδρευσης, δικτύων αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών, για συντήρηση και επισκευή των σχολείων και των παιδικών χαρών, για ολοκλήρωση του οδικού δικτύου.
Επίσης, έγινε μεγάλη συζήτηση για την ανάγκη στελέχωσης των υπηρεσιών του Δήμου, κάτι που θα διασφαλιστεί μόνο στην περίπτωση της συνέχισης προσλήψεων (που σήμερα έφθασε να είναι στην αναλογία 1 προς 1), σε αντίθεση με τη διακηρυγμένη θέση της ΝΔ για 1 προς 5, δηλαδή για κάθε 5 αποχωρήσεις 1 πρόσληψη, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κ. Συρμαλένιου.

Από την πλευρά τους, οι αιρετοί έθεσαν επίσης το σοβαρό ζήτημα αποδρομολόγησης του οχηματαγωγού πλοίου από τη Ραφήνα, που υπήρχε κατά την περσινή τουριστική περίοδο και αντικαταστάθηκε από μικρό ταχύπλοο με δυνατότητα μεταφοράς μόνο επιβατών, απαιτώντας την επαναφορά του πλοίου εντός της φετινής σεζόν, για να αποφευχθούν δυσάρεστες επιπτώσεις στον τουρισμό.

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας και τη ΔΕΗ

Στην επίσκεψη του κ. Συρμαλένιου στο Κέντρο Υγείας επιβεβαιώθηκε η σημαντική βελτίωση της λειτουργίας του τα τελευταία χρόνια (με αύξηση του ιατρικού και λοιπού προσωπικού), όμως εξακολουθούν να υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού, όπως απαιτείται π.χ. για τη λειτουργία του ακτινοδιαγνωστικού, αλλά και του μικροβιολογικού τμήματος.

Στη ΔΕΗ υπήρξε ενημέρωση για το θέμα της διασύνδεσης με το ηπειρωτικό δίκτυο που πρόκειται να προχωρήσει στην επόμενη φάση, ενώ και εδώ εντοπίστηκε η ανάγκη πρόσληψης προσωπικού, ιδιαίτερα για τη συντήρηση του δικτύου.

Από πλευράς του κ. Συρμαλένιου, τονίστηκε η συμβολή με ακόμη μεγαλύτερη ένταση στη στήριξη για την ολοκλήρωση των έργων, όσο και για το θέμα της υποστελέχωσης και των ελλείψεων στην ορθολογική ακτοπλοϊκή διασύνδεση, που άλλωστε περιέχονται και στο επόμενο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ο υποψήφιος βουλευτής είχε ιδιαίτερη συνάντηση με αντιπροσωπεία του πλειοψηφήσαντος συνδυασμού του νέου δημάρχου, ενώ περιόδευσε επίσης, στα Κατάπολα, την Αρκεσίνη και την Κάτω Μεριά, τη Χώρα, την Αιγιάλη, τα Θολάρια και τη Λαγκάδα, όπου συνομίλησε με κατοίκους του νησιού.

(Visited 63 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*