ΕΤΑΔ: Ψάχνει μισθωτές για τουριστικά ακίνητα σε Μύκονο και Πάρο

mikri venetia mykonos
Άκης Αξαόπουλος
08/06/2019 16:36
 
 
 

 

Τουριστικά ακίνητα, εν μέσω θέρους, βγάζει προς μίσθωση η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου. Πρόκειται για δύο ακίνητα στη Μύκονο, ένα στη Χαλκιδική, δύο στην Ασπροβάλτα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός για το Ξενία της Χίου.

Η ΕΤΑΔ ποντάρει στο αυξημένο ενδιαφέρον που καταγράφεται για τον τουριστικό κλάδο, ευελπιστώντας πως θα βρεθούν πρόθυμοι επενδυτές για περιοχές όπου ούτως ή άλλως η τουριστική κίνηση είναι αυξημένη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η ΕΤΑΔ απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εκμίσθωση τμημάτων ακινήτων στις περιοχές της Μυκόνου Καλό Λιβάδι, Λια, Καλαμοπόδι, Αγράρι και Πάνορμο. ‘Οπως αναφέρει η πρόσκληση ενδιαφέροντος, πρόκειται για απ’ευθείας μισθώσεις, με διάρκεια δύο μισθωτικά έτη και δυνατότητα παράτασης για άλλα δύο.

Πάνορμος

Το μίσθωμα ορίζεται ετήσιο, ανά δραστηριότητα και ακίνητο, ως εξής:

Ακίνητα στην Πάρο

Παράλληλα, η ΕΤΑΔ απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εκμίσθωση τμημάτων των ακινήτων με ΑΒΚ 23 στη θέση Βούτημα-Κριός και ΑΒΚ 29 Μαρπήσσης στο νησί της Πάρου.

Πρόκειται για απ’ ευθείας μισθώσεις, με διάρκεια δύο μισθωτικά έτη και δυνατότητα παράτασης για άλλα δύο έτη.
Το μίσθωμα ορίζεται ετήσιο, ανά δραστηριότητα και ακίνητο, ως εξής:

Η κατάθεση των αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Κατηγορία Α΄θα γίνει αποκλειστικά μέχρι την 10/6/2019, ημέρα Δευτέρα, ηλεκτρονικά στη διεύθυνση info@etasa.gr

Προς μίσθωση εκτάσεις με αναψυκτήρια στην Ασπροβάλτα

Η ΕΤΑΔ βγάζει επίσης προς μίσθωση εκτάσεις στην Ασπροβάλτα, με κτίσματα εντός αυτών που λειτουργούσαν σαν αναψυκτήρια.

Ο λόγος για μία έκταση 1.234, 86 τμ, εντός σχεδίου πόλεως, όπως αναφέρεται στο συνοδευτικό σημείωμα της ΕΤΑΔ, με τιμή εκκίνησης μίσθωσης τα 22.666 ευρώ.

Η έκταση βρίσκεται στην περιοχή Άγιος Γεώργιος, στην Ασπροβάλτα, στην οδό Ελ. Βενιζέλου. Στην εν λόγω έκταση βρίσκεται και κτίσμα το οποίο λειτουργούσε ως αναψυκτήριο.

Άγιος Γεώργιος, Ασπροβάλτα

Το δεύτερο ακίνητο βρίσκεται σε μικρή εγγύτητα από το πρώτο και η τιμή εκκίνησης για την ενοικίαση του είναι τα 29.350 ευρώ.

Πρόκειται για έκταση 2.256,79 τμ, η οποία βρίσκεται στην Δαβάκη 1 και είναι εντός σχεδίου πόλεως. Στην έκταση βρίσκεται, επίσης, κατάστημα -αναψυκτήριο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μέχρι τις 12 Ιουνίου να να συμμετέχουν στις διαγωνιστικές διαδικασίες που πραγματοποιούνται μέσω της πλατφόρμας e-publicrealestate.gr.

Κριτήριο ανάδειξης αναδόχου αποτελεί η υψηλότερη οικονομική προσφορά, η οποία θα αφορά στο ετήσιο μίσθωμα του πρώτου μισθωτικού έτους και η οποία δεν δύναται να είναι μικρότερη από την προβλεπόμενη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η καταβολή του ενοικίου θα γίνει με δόσεις, ενώ η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται για χρονικό διάστημα πέντε ετών, με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον 4 έτη, κατόπιν έγγραφης συμφωνίας των δύο μερών.

Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για το Ξενία της Χίου

Την ίδια ώρα, η ΕΤΑΔ ξεκινά την αξιοποίηση των άλλοτε εμβληματικών Ξενία, κάνοντας την αρχή με το Ξενία της Χίου, στην παραλία του Μπέλα Βίστα. Η διαγωνιστική περίοδος ξεκίνησε στις 5 Ιουνίου και λήγει στις 17 Ιουλίου.

Το Ξενία στη Χίο

Το Ξενία βρίσκεται στον κεντρικό παραλιακό δρόμο της πόλεως της Χίου και έχει κάλυψη περίπου 1.600 τ.μ., τα οποία αναπτύσσονται σε ισόγειο και 2 ορόφους, και έκταση οικοπέδου περίπου 1.650 τ.μ. Το ακίνητο με προηγούμενη χρήση ξενοδοχείου, δυναμικότητας 28 δωματίων (22 δίκλινα και 6 μονόκλινα) – 50 κλινών, βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το λιμάνι και το κέντρο της πόλης της Χίου, ενώ απέχει μόλις 2 χλμ. από το αεροδρόμιο.

Σκοπός της διαγωνιστικής διαδικασίας είναι η προσέλκυση επενδυτών για την αποκατάσταση και αναβάθμιση του Ξενία και τη μακροχρόνια εκμίσθωσή του με σκοπό τη λειτουργία του ως Ξενοδοχείο. Ο ανάδοχος θα αναλάβει όλα τα κόστη για την πλήρη ανακατασκευή και λειτουργία του. Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται στα 50 έτη από την υπογραφή της σύμβασης. Ο Μισθωτής θα καταβάλει στην ΕΤΑΔ, ετήσιο Μίσθωμα όπως αυτό θα διαμορφωθεί κατά τη διαδικασία του ηλεκτρονικού διαγωνισμού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική πλατφόρμα www.e-publicrealestate.gr και να εγγραφούν, ώστε να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, αφού διαβάσουν τους Γενικούς και Ειδικούς όρους του διαγωνισμού. Προθεσμία και τόπος υποβολής του Φακέλου Δικαιολογητικών ορίζεται η Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019, 15.00 ώρα Ελλάδος, στα γραφεία της ΕΤΑΔ Α.Ε., Βουλής 7 Σύνταγμα, Αθήνα (2ος όροφος – Πρωτόκολλο). Η ημερομηνία υποβολής της οικονομικής προσφοράς θα ανακοινωθεί στους συμμετέχοντες σύμφωνα με τους Γενικούς Όρους Διαγωνισμών εκμίσθωσης ακινήτων της ΕΤΑΔ.

Σύντομα αναμένεται και η έναρξη αντίστοιχου διαγωνισμού για τα Ξενία σε Έδεσσα και Κομοτηνή.

 

Πηγή: newmoney.gr

(Visited 115 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*