Σύρος: Εορτασμός Εθνικών Αγώνων και Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού

Άκης Αξαόπουλος
08/05/2019 4:01
  •  
  •  
  •  

Ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των εθνικών αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού έχει καθιερωθεί η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στο πλαίσιο της έμπρακτης απόδοσης της οφειλόμενης από το Έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής, θα πραγματοποιηθούν στη Σύρο οι παρακάτω εκδηλώσεις :

Πέμπτη 9 Μαΐου 2019
1. Γενικός σημαιοστολισμός σε όλο το νομό, από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου 2019.
2. Φωταγώγηση όλων των δημοσίων καταστημάτων, καταστημάτων ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, Τραπεζών και Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

ΩΡΑ 10.00 π.μ.
Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σύρου-Τήνου-Άνδρου-Κέας-Μήλου και Μυκόνου κ.κ. Δωρόθεου Β’.
Τέλος προσέλευσης στον Ι.Ν. 09:55
Μετά το πέρας της δοξολογίας θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης (παραλία Ερμούπολης) και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Βουλευτές του Νομού, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Σύρου, Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης, Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Διοικητή 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου και εκπροσώπους λοιπών φορέων που επιθυμούν να τιμήσουν την επέτειο.
Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης κ. Παύλο Χρυσαφίδη.

Σιγή ενός λεπτού. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

(Visited 10 times, 1 visits today)