Στην Πρεσβεία της Ιρλανδίας στην Ελλάδα αντιπροσωπεία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης

Δημαρχείο Σύρου-Ερμούπολης
Άκης Αξαόπουλος
08/05/2019 14:09
 
 
 

Σε εθιμοτυπική συνάντηση με την Πρέσβειρα της Ιρλανδίας στην Αθήνα Orla O’ Hanrahan και το προσωπικό της Πρεσβείας παρέστησαν ο δημοτικός σύμβουλος Σύρου-Ερμούπολης και πρόεδρος του Επαγγελματικού Τμήματος του Επιμελητήριου Κυκλάδων κ. Μιχάλης Ζουλουφός και ο οικονομολόγος – τεχνικός σύμβουλος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης Δρ. Μανώλης Νικολαΐδης, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης της Πρέσβειρας.

Κατά την επίσκεψη, ο κ. Ζουλουφός είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις επενδυτικές ευκαιρίες που αναπτύσσονται στη Σύρο και εν γένει στις Κυκλάδες σε τομείς, όπως η ναυτιλία, ο τουρισμός, το περιβάλλον και η ενέργεια. Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα της τρέχουσας πολιτικής και οικονομικής κατάστασης των Κυκλάδων, καθώς και οι τομείς όπου μπορεί να υπάρξει διμερής συνεργασία μεταξύ του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και της ιρλανδικής πλευράς.
Οι κ.κ. Ζουλουφός και Νικολαΐδης παρουσίασαν, επίσης, τον Μηχανισμό Ενθάρρυνσης και Υποστήριξης των Επενδύσεων και της Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας που οργανώνει με επιτυχία ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, με τον κ. Ζουλουφό να σημειώνει ότι «στόχος του Μηχανισμού είναι η ενθάρρυνση και υποστήριξη των επενδύσεων και η ανάδειξη καινοτόμου επιχειρηματικής δράσης σε τομείς που το νησί της Σύρου διαθέτει ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα».
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συζήτηση, ανταλλάσσοντας στοιχεία για τους τομείς και τις εταιρείες από την Ιρλανδία που θα ενδιαφέρονταν να επενδύσουν στην Ελλάδα, τις Κυκλάδες και ιδιαίτερα τη Σύρο.
Τέλος, ο κ. Ζουλουφός προσκάλεσε την Πρέσβειρα και τα στελέχη της Πρεσβείας της Ιρλανδίας στη Σύρο το αμέσως επόμενο διάστημα, προκειμένου οι δυο πλευρές να διερευνήσουν διεξοδικότερα πιθανές συνεργασίες.

(Visited 42 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*