Δήμος Σύρου-Ερμούπολης: Συστάσεις και ανακοίνωση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων ενόψει Πάσχα

Άκης Αξαόπουλος
23/04/2019 22:36
 
 
 

Να επιδείξουν ετοιμότητα και επαγγελματισμό για την παροχή υψηλού επιπέδου παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες της Σύρου που αναμένεται να έρθουν στο νησί ενόψει του Πάσχα, καλεί τους εμπλεκόμενους φορείς και τους επιχειρηματίες ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης.

Επίσης, ενόψει της αυξημένης κίνησης που θα προκύψει λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας, ο Δήμος συνιστά ιδιαίτερα στους μόνιμους κατοίκους να επιδείξουν διάθεση καλής θέλησης και εφόσον είναι δυνατό, να αποφεύγουν τη χρήση των οχημάτων τους, κυρίως στο ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης κατά τις ημέρες αιχμής (Μ. Παρασκευή και Μ. Σάββατο) και να προτιμούν τη χρήση των περιφερειακών χώρων στάθμευσης, την αστική συγκοινωνία των Mini Bus και τα ταξί.
Επίσης, ενημερώνει ότι, στο πλαίσιο της λιτανείας των επιταφίων το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής της 26ης Απριλίου 2019, πρόκειται να ληφθούν τα παρακάτω κυκλοφοριακά μέτρα, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 1002/1/46-ιγ /22-04-2019 Απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων και την υπ’ αριθμ. 14/2019 Απόφαση του Λιμεναρχείου Σύρου:

1.Απαγορεύεται η στάθμευση των οχημάτων την 26η Απριλίου 2019 και κατά τις ώρες 16:00 έως 23:30 στον προαύλιο χώρου του Ι.Ν. Αγ. Νικολάου και στις οδούς Αγ. Νικολάου, Λαδοπούλου, Μπαμπαγιώτου, Διονυσίου, Αλ. Μάσχα, Ηρακλέους, Βυζαντίου, Απόλλωνος, Κων. Καραμανλή, Πλ. Μιαούλη, Λεωτσάκου, Μ. Μερκούρη, Γ. Γεννηματά, Ι. Σουρή, Καλομενοπούλου, Πλ. Τσιροπινά, Ελ. Βενιζέλου, Ομήρου, Ηπείρου, Ευαγγελιστρίας, Σταματίου Πρωΐου, Ασκληπιού, Ι. Διακάκη, Υψηλάντου και Πρωτοπαπαδάκη.

2.Απομάκρυνση των σταθμευμένων αυτοκινήτων την 26η Απριλίου 2019 και κατά τις ώρες 16:00 έως 23:30, περιμετρικά της Πλατείας Μιαούλη, στις οδούς Κων/νου Καραμανλή, Λεωτσάκου, Μελίνας Μερκούρη και Γ. Γεννηματά.

3.Απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων την 26η Απριλίου 2019 κατά τις ώρες 21:00 έως το πέρας της λιτανείας, επί των οδών Ακτή Παπάγου, Ακτή Εθνικής Αντιστάσεως, Ακτή Πέτρου Ράλλη, από το ύψος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μέχρι την Πλατεία Κανάρη.
4.Απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων, κατά τη διάρκεια της περιφοράς των Επιταφίων, στις οδούς από τις οποίες θα περάσουν οι επιτάφιοι.
5.Η λιτανεία των Επιταφίων θα πραγματοποιηθεί ως εξής :
*Η λιτανεία του Επιταφίου από τον Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος θα ξεκινήσει στις 22:00 και θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή: Oμήρου, Ηπείρου, Στ. Πρωΐου, δια της οδού Χίου στην Ακτή Π. Ράλλη, Ελευθερίου Βενιζέλου, είσοδος στην Πλατεία Μιαούλη από την ανατολική πλευρά. Έξοδος από την πλατεία από τη δυτική πλευρά και επάνοδος στο Ναό, δια των οδών Χίου και Μητροπολίτου Αντωνίου Πολίτη.

*Η λιτανεία του Επιταφίου από τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου θα ξεκινήσει στις 21:00 και θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή: Εμ. Λαδοπούλου, Μπαμπαγιώτου, Διονυσίου, Αλ. Μάσχα, Ηρακλέους, Βυζαντίου, Αγίου Νικολάου, Απόλλωνος, Πλατεία Τσιροπινά, Καλομενοπούλου, Ευαγγελιστρίας, Θυμάτων Σπερχειού, Πλατεία Κανάρη, Ακτή Π. Ράλλη, Ελευθερίου Βενιζέλου, είσοδος στην Πλατεία Μιαούλη από τη δυτική πλευρά. Έξοδος από την πλατεία από την ανατολική πλευρά και επάνοδος στο Ναό, δια των οδών Μελίνας Μερκούρη, Πλατεία Ι. Βαρδάκα, Ι. Ράλλη και Λαδοπούλου.

*Η λιτανεία του Επιταφίου από τον Ι.Ν. Κοιμήσεως θα ξεκινήσει στις 21:00, με την εξής διαδρομή: Σταματίου Πρωΐου, Ασκληπιού, Ι. Διακάκη, Υψηλάντου, Ι. Κοσμά, Ψαρών, Ταλαρά, Μυτιλήνης, Θεσσαλονίκης, Σταματίου Πρωΐου, Δωδεκανήσου, Ακτή Π. Ράλλη, Ελευθερίου Βενιζέλου, είσοδος στην Πλατεία Μιαούλη από την δυτική πλευρά. Έξοδος από την πλατεία από τη δυτική πλευρά και επάνοδος στο Ναό, δια των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Σταματίου Πρωΐου.

*Στην Πλατεία Μιαούλη θα συναντηθούν οι Επιτάφιοι των Ιερών Ναών Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Κοιμήσεως Θεοτόκου και Αγίου Νικολάου στις 22.00 και κατόπιν θα επιστρέψουν στους Ναούς από τους καθορισμένους δρόμους.

*Στον Ιερό Καθολικό Ναό Ευαγγελίστριας, η περιφορά του Επιταφίου θα ξεκινήσει στις 20.30 με την εξής διαδρομή: οδός Καλομενοπούλου, Πλατεία Τσιροπινά, Σουρή, Πλατεία Μιαούλη, είσοδος από την ανατολική πλευρά και επάνοδος στο Ναό δια των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου, Πρωτοπαπαδάκη, Ευαγγελιστρίας.

6.Η πιάτσα των ταξί για τη Μ. Παρασκευή (26/04/2019) θα μεταφερθεί, από την ώρα 16:00 έως και το τέλος της λιτανείας των Επιταφίων, επί της οδού «Ακτή Εθνικής Αντιστάσεως» (έμπροσθεν καταστήματος Τράπεζας Eurobank).

7.Τα δρομολόγια της αστικής συγκοινωνίας των Mini Bus, για τη Μ. Παρασκευή (26/04/2019) θα τροποποιηθούν ως εξής:
*Διακοπή όλων των δρομολογίων των Mini Bus από ώρα 20:00 (τελευταίο δρομολόγιο στις 20:00).
*Πραγματοποίηση δρομολογίων Mini Bus, μετά το πέρας της τελετής της Λιτανείας των Επιταφίων στην Πλατεία Μιαούλη:
– Γραμμή Άγιος Νικόλαος – Λιμάνι – Αθλητικό Κέντρο από ώρα 23:00 έως ώρα 24:00, ανά μισή ώρα (23:00, 23:30 & 24:00)
– Γραμμή Αθλητικό Κέντρο – Λιμάνι – Άγιος Νικόλαος από ώρα 23:15, ανά μισή ώρα (23:15 & 23:45).

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης ευχαριστεί όλους τους Συριανούς και τις Συριανές για την κατανόησή τους και εύχεται σε όλους και όλες Καλές Γιορτές με υγεία και προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

(Visited 32 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*