Σύρος: Έγκριση χρηματοδότησης Β’ Κλειστής Αίθουσας ΑΚΔΕ

Άκης Αξαόπουλος
22/04/2019 16:18
 
 
 

Την χρηματοδότηση, ύψους 250.000€, για επισκευή, αναβάθμιση και βελτίωση της στατικής επάρκειας της Β’ Κλειστής Αίθουσας του Αθλητικού Κέντρου «Δημήτριος Βικέλας» στην Ερμούπολης ενέκρινε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης.

Το ποσό προέρχεται από το «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού της χώρας», που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Με ανακοίνωση του, ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης υπενθύμισε ότι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών είχε ήδη ολοκληρώσει τη διαδικασία νομιμοποίησης της Β’ Κλειστής Αίθουσας, που αποτελούσε απαραίτητη προϋπόθεση για την αδειοδότηση λειτουργίας του χώρου. Εν συνεχεία, είχε εκπονήσει μελέτη στατικής επάρκειας, η οποία προβλέπει την ενίσχυση του μεταλλικού φέροντα οργανισμού της αίθουσας, έτσι ώστε να εναρμονίζεται με την κείμενη νομοθεσία, να πληροί τις προϋποθέσεις για την αδειοδότηση λειτουργίας της και να ικανοποιεί τους σύγχρονους Ευρωκώδικες και τον νέο Αντισεισμικό Κανονισμό.

«Η άκρως θετική αυτή εξέλιξη αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των συνεχών προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής, από την ανάληψη της θητείας της, για την αναβάθμιση και συντήρηση των αθλητικών υποδομών του νησιού μας» καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.

(Visited 21 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*