Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση για την επέκταση και αναβάθμιση του ΒΙΟ.ΚΑ. Μυκόνου

 
 
 

vioka mykonou

Ένα από τα πλέον σημαντικά έργα υποδομών για τη Μύκονο, μπαίνει στην τελική ευθεία. Ο λόγος για την επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού του νησιού, η ποία περνά στη φάση της υλοποίησης.

Οι διαδικασίες δημοπράτησης ξεκινούν άμεσα, μετά την εξασφάλιση – από τη δημοτική αρχή Μυκόνου – της χρηματοδότησης, ύψους 4.830.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ και την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Φιλόδημος Ι του Υπουργείου Εσωτερικών, με πλήρη φάκελο μελετών και αδειοδοτήσεων. Τη σχετική απόφαση υπόγραψε ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών κ. Χαρίτσης και το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του 2020.

Το αντικείμενο του αφορά στον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση της υφιστάμενης επεξεργασίας λυμάτων και την επέκταση της για εξυπηρέτηση περισσότερων κατοίκων. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Μυκόνου (ΔΕΥΑΜ).

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι. Τόσο γιατί οι κόποι των εργαζομένων της ΔΕΥΑΜ έπιασαν τόπο όσο και γιατί καταφέραμε να εξασφαλίσουμε ένα τεράστιο ποσό – κοντά στα 5.000.000 ευρώ – για την υλοποίηση ενός εκ των μεγαλύτερων και σημαντικότερων έργων των τελευταίων ετών. Οφείλω να συγχαρώ και δημόσια τον Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Κώστα Κουνάνη και τους εργαζομένους στη ΔΕΥΑΜ για την αποτελεσματικότητά τους, αλλά και τον Δήμαρχο Μυκόνου για την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση στο έργο μας» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ κ. Μιχάλης Ζουγανέλης.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, μετά την υπογραφή της απόφασης από τον υπουργό Εσωτερικών, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εμείς δεν υποσχόμαστε. Υλοποιούμε. Είμαστε και θα είμαστε δω για να υπηρετούμε τους Μυκονιάτες, γιατί έτσι εκλαμβάνουμε το ρόλο που μας έχουν αναθέσει.

Με την επέκταση του, ο βιολογικός καθαρισμός θα αποκτήσει τη δυναμικότητα που χρειάζεται για τον μεγάλο αριθμό επισκεπτών που υποδέχεται πλέον το νησί μας.

Κοιτάμε μπροστά, οραματιζόμαστε τη Μύκονο του 2030 και εργαζόμαστε συστηματικά για την επίτευξη των στόχων που έχουμε θέση σε όλους τους τομείς, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στα σημαντικά και άκρως απαραίτητα για το νησί έργα υποδομών».

(Visited 23 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*