Παράσταση διαμαρτυρίας για την αναστολή λειτουργίας της Εθνικής Τράπεζας στο Κόρθι Άνδρου

 
 
 

 

ekthesi kina andros mykonos 1

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018, στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Χώρα της Άνδρου, επαγγελματίες και κάτοικοι της περιοχής του Κορθίου, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήματος του Όρμου Κορθίου.

Το «παρών» έδωσαν ο δήμαρχος Άνδρου Θεοδόσης Σουσούδης, ο αντιδήμαρχος Κορθίου Ιάκωβος Σκόρδος, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Όρμου Κορθίου Θωμάς Σκαρώνης και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Βουραζέρης.

Περισσότερα από 100 άτομα, βρέθηκαν έξω από το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στον πεζόδρομο της Χώρας, με αίτημα την αναίρεση της απόφασης και την επαναλειτουργία του υποκαταστήματος στον Όρμο Κορθίου.

Μάλιστα, είχε προγραμματιστεί οι επαγγελματίες να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους στο Κόρθι ως ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά και για να μπορέσουν να παρευρεθούν στην κινητοποίηση στη Χώρα.

Ο δήμαρχος Άνδρου κ. Σουσούδης μαζί με τους κ.κ. Σκόρδο, Σκαρώνη και Βουραζέρη, καθώς και με αντιπροσωπεία των κατοίκων, είχαν συζήτηση με τον Διευθυντή του Υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Μιχάλη Ανύση και στη συνέχεια κατατέθηκε εκ μέρους του δήμου μία πρόταση, προκειμένου να βρεθεί λύση και να ανοίξει ξανά το υποκατάστημα του Κορθίου.

Συγκεκριμένα, ο δήμος πρότεινε είτε να πληρώνει το ενοίκιο του κτιρίου που θα στεγαστεί το υποκατάστημα του Κορθίου, είτε να αναλάβει να βρει τον χώρο στέγασής του και συγχρόνως να αναλάβει και τη μεταφορά των υπαλλήλων του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας με δημοτικό όχημα, για όσες ημέρες λειτουργεί αυτό.

Πλέον, το επόμενο βήμα που θα γίνει είναι μία συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Κεντρικής Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ενέργειες του δήμου Άνδρου, τόσο μέσω της επιστολής διαμαρτυρίας του δημάρχου Άνδρου, όσο και μέσω του ψηφίσματος που εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο (13/11/2018), στοχεύουν στην ανάκληση της απόφασης της Κεντρικής Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας για τη διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήματος του Όρμου Κορθίου.

(Visited 33 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*