Η Σέριφος γιόρτασε τον προστάτη της Μεγαλόχαρο Ταξιάρχη Μιχαήλ

 
 
 

taxiarhis 1

Προεξάρχοντος του μητροπολίτη Σύρου-Σερίφου κ. Δωρόθεου Β’ τελέστηκε εόρτιος Εσπερινός στην κείμενη (μεταξύ των ολιγανθρώπων οικισμών Γαλανή και Κένταρχο) Ιερά Μονή του Μεγαλόχαρου Ταξιάρχη Μιχαήλ στη Σέριφο, στην οποία φυλάσσεται η ιστορική εφέστιος εικόνα του.

Στην Εσπερινό συμμετείχαν ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμ. Μακάριος, οι εφημέριοι της Σερίφου και οι διάκονοι, ενώ το παρών έδωσαν ο δήμαρχος Σερίφου κ. Αντωνάκης, ο πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος Σερίφου, εκπαιδευτικοί του νησιού, η πολιτευτής Κυκλάδων κα Μονογυιού, προσκυνητές από τα γύρω νησιά και σύσσωμος σχεδόν ο πιστός λαός της Σερίφου.

taxiarhis 2
Στην ομιλία του, ο κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στα διδάγματα, τα οποία οι Άγγελοι ως δώρα προσέφεραν στην εσπερινή πνευματική τράπεζα – όπως χαρακτηριστικά είπε – δηλαδή την αγάπη τους και την αφοσίωσή τους προς το Θεό, με τα οποία συνυπουργούν το έργο Του και Τον συνδοξολογούν, και τη φιλανθρωπία και την αλληλεγγύη, με τα οποία ζουν αρμονικά, τρεφόμενοι από τη δόξα του Θεού και τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος.

taxiarhis 3
Ευχαρίστησε δε και συνεχάρη τον Ηγούμενο, Αρχιμ. Μακάριο, για την επί δεκαετίες ανύστακτη μέριμνα και φροντίδα του προς την Ιερά Μονή και τον πρότριτα αφιχθέντα σ’ αυτήν Διάκονο, τον οποίο προέτρεψε να ασκήσει τη διακονία του με αφοσίωση και υπακοή στον Ηγούμενο, και απηύθυνε τις ευχές του προς το εκκλησίασμα.

taxiarhis 4
Μετά το πέρας της Ακολουθίας, κατά το έθος, παρατέθηκε σε όλους δοχή στην Τράπεζα της Μονής.

taxiarhis 5

 

(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 22 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*