Σεμινάριο Εξαγωγών από το Επιμελητήριο Κυκλάδων: Δράση εξωστρέφειας για τις επιχειρήσεις του νομού

  •  
  •  
  •  

seminario.exagogon

Για τη μεθοδολογία προσέγγισης της εξαγωγικής διαδικασίας και για τους παράγοντες που καθορίζουν μία επιτυχημένη εξαγωγική προσπάθεια ενημερώθηκαν όσα μέλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων παρακολούθησαν το δωρεάν, διήμερο Σεμινάριο Εξαγωγών που συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο Κυκλάδων με τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου και Επενδύσεων Enterprise Greece.

Ο εισηγητής του σεμιναρίου Γιώργος Παπαστεργιόπουλος (Δ/ντής Πληροφόρησης και Υποστήριξης Επιχειρήσεων του Enterprise Greece), παρουσίασε βήμα – βήμα τη σωστή σειρά που πρέπει να ακολουθηθεί, ώστε να δημιουργηθεί ένα εξαγώγιμο προϊόν. Αναλύθηκαν, επίσης, πρακτικά ζητήματα και δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήματα εν δυνάμει εξαγωγέων, καλύπτοντας θέματα όπως:
*Δημιουργία – κατοχύρωση εμπορικών σημάτων.
*Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος (design, συσκευασία, πιστοποίηση).
*Σήμανση προϊόντων – barcode κ.λπ.
*Δημιουργία επικοινωνιακών εργαλείων.
*Επιλογή ξένων αγορών και προσαρμογή των προϊόντων σε αυτές.
*Μεθοδολογία εξεύρεσης πελατών στις αγορές – στόχους.
*Δράσεις που απαιτούνται για την εξεύρεση πελατών.
*Αναφορά σε Διεθνείς Εκθέσεις (επιλογή κατάλληλης Έκθεσης και βήματα οργάνωσης).
*Αναφορά σε Β2Β συναντήσεις και τρόπος σωστής προετοιμασίας τους.
*Τρόποι παράδοσης,τρόποι πληρωμής και ασφαλίσεις φορτίων – πελατών.
*Συνοδευτικά έγγραφα εξαγωγών.
*Ιδιαιτερότητες – ειδικό καθεστώς εξαγωγών σε τρίτες χώρες.
Ας αναφερθεί ότι το σεμινάριο παρακολούθησαν μέλη του φορέα στην συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Σύρο, αλλά και στα γραφεία του Επιμελητηρίου σε Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο και Σαντορίνη, μέσω τηλεδιάσκεψης.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Γιάννης Ρούσσος, στον χαιρετισμό που απηύθυνε, τόνισε τη σημασία διεξαγωγής ενός τέτοιου σεμιναρίου ιδιαίτερα σε μια χρονική περίοδο που συμπίπτει με την ανάληψη, από το Επιμελητήριο, της υλοποίησης ενός εξαιρετικά σημαντικού αναπτυξιακού έργου για τη «Δημιουργία Cluster για τα Κυκλαδικά προϊόντα του τομέα της αγροδιατροφής και της γαστρονομίας».
Βασικός στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας μεταξύ τοπικών επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών για την αποτελεσματική διοχέτευση των κυκλαδικών προϊόντων στην διεθνή και τοπική αγορά.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Ρούσσος επισήμανε ότι το σεμινάριο αποτελεί μία από τις δράσεις υποστήριξης της εξωστρέφειας των Επιχειρήσεων των Κυκλάδων και της ενίσχυσης των ανταποδοτικών υπηρεσιών που προσφέρει το Επιμελητήριοστον τομέα της επιμόρφωσης των επιχειρηματιών.
Το Επιμελητήριο Κυκλάδων έχει ανακοινώσει και άλλα θεματικά σεμινάρια/εργαστήρια με στόχο την ευρύτερη ανάπτυξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στον συνδεσμο https://www.e-kyklades.gr/articles/seminaria.

(Visited 7 times, 1 visits today)