Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Συνέδριο των ΟΤΑ στο Καρπενήσι με συμμετοχή του Δημάρχου Άνδρου

 
 
 

synedrio.ota
Ιδιαίτερα τιμητική ήταν η συμμετοχή του Δημάρχου Άνδρου κ. Θεοδόση Σουσούδη στο Συνέδριο με τίτλο «Διοίκηση και Οργάνωση των ΟΤΑ μετά τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ», αναλαμβάνοντας, μάλιστα, τον συντονισμό της 5ης Θεματικής Συνεδρίας, με θέμα: «Κοινωνικές Δομές & Αξιοποίηση Δυνατοτήτων Κοινωνικής Οικονομίας».

Το τριήμερο Συνέδριο πραγματοποιήθηκε από τις 25 έως τις 27 Οκτωβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης του Καρπενησίου.
Το Συνέδριο, που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Δήμο Καρπενησίου και την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είχε στόχο την ανάδειξη των προκλήσεων που επιφέρει το νέο θεσμικό πλαίσιο του «Κλεισθένη», καθώς και την ανταλλαγή απόψεων και πρακτικών μεταξύ των εκπροσώπων φορέων Α’ και Β’ βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Περίπου 300 άτομα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρέθηκαν στο Καρπενήσι, ενώ ως ομιλητές, συντονιστές και συμμετέχοντες ήταν αιρετοί, τεχνοκράτες (δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, μέλη δημοτικών συμβουλίων κ.λπ.) και στελέχη.
Ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Θεοδόσης Σουσούδης υπογράμμισε την ανεκτίμητη εμπειρία που αποκόμισε στο Συνέδριο, επισημαίνοντας την άψογη διοργάνωση και τη μεγάλη συμμετοχή από ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη, τον Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Νίκο Σουλιώτη και τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων των Δήμων κ. Μιχάλη Χρηστάκη, που μου έδωσαν την ευκαιρία να συντονίσω μια σημαντική θεματική ενότητα των εργασιών του συνεδρίου και παράλληλα να αναφερθώ στα προβλήματα, αλλά και στα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί και δρομολογούνται να γίνουν στο νησί μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σουσούδης.
Μάλιστα, έπειτα από πρόταση του Δήμου Άνδρου, ιδιαίτερα θετική ήταν η ανταπόκριση των συντελεστών του Συνεδρίου, προκειμένου να διεξαχθεί στο μέλλον, αντίστοιχο συνέδριο, στο φιλόξενο νησί μας. Ο Δήμαρχος Άνδρου, δράττοντας της ευκαιρίας του συντονισμού της 5ης Θεματικής Συνεδρίας, μίλησε για τις αλλαγές που επιφέρει ο «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» στις κοινωνικές δομές των Δήμων, τονίζοντας ότι ο Δήμος Άνδρου δίνει προτεραιότητα και στηρίζει νέους, ανέργους, γυναίκες και παιδιά, που αποτελούν τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού, του Κέντρου Κοινότητας και των προγραμμάτων της Κοινωφελούς Επιχείρησης.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων, ήταν παρόντες και απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκάς Υπερήφανος, ενώ το δικό του μήνυμα έστειλε και ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, μέσω Skype. Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Μητροπολίτης Γεώργιος και τον συντονισμό ανέλαβε η Γενική Γραμματέας του Δήμου Καρπενησίου κα Γιάννα Χορμόβα. Στο περιθώριο της έναρξης, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες σε όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση του Συνεδρίου.

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*