Σε Φεστιβάλ Αιγαιοπελαγίτικης Γαστρονομίας και Πολιτισμού στην Κίνα η Άνδρος και η Μύκονος

 
 
 

kunming china

Η Άνδρος και η Μύκονος θα παρουσιαστούν στο Φεστιβάλ Αιγαιοπελαγίτικης Γαστρονομίας και Πολιτισμού που θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 23 Νοεμβρίου στην πόλη Kunming, πρωτεύουσα της Επαρχίας Yunnan της Κίνας, με τη διοργάνωση να τελεί υπό την αιγίδα των δήμων Άνδρου και Μυκόνου, καθώς και την αιγίδα και φροντίδα του Ελληνικού Προξενείου στην Guangzhou.

Πιο συγκεκριμένα, στο Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν οι γεύσεις της ανδριώτικης και της μυκονιάτικης κουζίνας, τα έθιμα και οι μουσικοχορευτικές παραδόσεις των δύο νησιών. Για τον λόγο αυτό, στην μακρινή Κίνα, θα ταξιδέψουν δύο chef (που θα προετοιμάσουν το κυκλαδίτικο μενού και τα παραδοσιακά πιάτα), δύο μουσικοί από την Άνδρο, 6-8 άτομα από το χορευτικό συγκρότημα της Μυκόνου με παραδοσιακές φορεσιές και η συντονίστρια της διοργάνωσης και σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης Μαρία Ζησούλη. Τα έξοδα του ταξιδιού για τους συμμετέχοντες από την Άνδρο καλύπτονται από το Κυκλαδικό Τουριστικό Δίκτυο της Άνδρου (CTN Andros).

 

Αιγαίο: Η «θάλασσα της Αγάπης» στα κινέζικα
«Η τουριστική αγορά της Κίνας και ειδικά οι πολίτες στις νέες αναπτυσσόμενες πόλεις έχουν ενδιαφέρον για να ταξιδέψουν και να γνωρίσουν νέους προορισμούς. Τα νησιά του Αιγαίου έχουν αναδειχτεί ως ρομαντικός προορισμός και κερδίζουν όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον των νέων, καθώς η θάλασσα του Αιγαίου στα κινέζικα ακούγεται ως “θάλασσα της Αγάπης”».
«Με αναφορά τη Σαντορίνη, η Μύκονος, η Πάρος και άλλα νησιά αρχίζουν και προσελκύουν το ενδιαφέρον. Η Άνδρος θα πρέπει να διεκδικήσει το δικό της μερίδιο από αυτήν την αγορά. Λόγω του μεγάλου πληθυσμού, επιχειρούμε σε συνεργασία με άλλους κυκλαδίτικους προορισμούς να εντάξουμε και την Άνδρο στα ταξίδια τους στις Κυκλάδες και να πετύχουμε γρήγορα και καλύτερα αποτελέσματα σε στενή συνεργασία με όλους τους επαγγελματίες» δήλωσε σχετικά η εντεταλμένη σύμβουλος Τουρισμού του δήμου Άνδρου Ελένη Πολίτου.
Σημειώνεται ότι το 2017 η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου συμμετείχε σε συνέδριο που διοργανώθηκε από την Wedding Association της Επαρχίας Yunnan στην ίδια πόλη (Kunming), όπου παρουσιάστηκαν ως γαμήλιοι προορισμοί νησιά των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων, ανάμεσά τους και η Άνδρος.
Ο Δήμος Άνδρου ευχαριστεί τόσο την κα Ζησούλη, όσο και το CTN Andros για τη συμβολή τους στην υλοποίηση της δράσης αυτής.

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*