Ενθουσιασμένος με τη Μύκονο ο Πρέσβης της Βραζιλίας στην Ελλάδα

 
 
 

koykas brazilianos presbis

Ιδιαίτερα δημοφιλής τόπος διακοπών των Βραζιλιάνων είναι η Μύκονος, με τα 2/3 όσων από αυτούς επισκέπτονται την Ελλάδα, να έχουν ως βασικό προορισμό το «Νησί των Ανέμων».

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Πρέσβη της Βραζιλίας στην Ελλάδα κ. Cesario Melantonio Neto σε συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο του νησιού Κωνσταντίνο Κουκά, στο πλαίσιο ταξιδιού εργασίας που πραγματοποίησε ο πρώτος σε Μύκονο και Δήλο, προσκεκλημένος της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου. Μάλιστα ο κ. Neto εξέφρασε την βούλησή του για την, από κοινού, διοργάνωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Πρεσβείας της Βραζιλίας για το έτος 2019 στο νησί της Μυκόνου, ενώ δήλωσε ενθουσιασμένος κι από το υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών που προσφέρουν οι επιχειρήσεις του νησιού.
Σημειώνεται, επίσης, ότι απόν το Φεβρουάριο του 2018 έχει αναγνωριστεί με Προεδρικό Διάταγμα (ΦΕΚ 178 ΄Γ/2018) ο κ. Νικόλαος Παπούδος, ως Επίτιμος Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Βραζιλίας, με έδρα τη Μύκονο και με δικαιοδοσία όλα τα νησιά των Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

 

Αφιέρωμα της VOGUE Βραζιλίας στη Μύκονο
Από την πλευρά του, ο κ. Κουκάς ευχαρίστησε τον Βραζιλιάνο Πρέσβη για την επίσκεψή του και συμφώνησε απόλυτα στην ανάληψη πρωτοβουλιών για υλοποίηση κοινών δράσεων, με βασικό άξονα την ενδυνάμωση του τουριστικού, πολιτιστικού και τεχνολογικού προϊόντος των δυο τόπων.
Ενημέρωσε δε, τον κ. κ. Neto, ότι – με επιμέλεια της δημοτικής αρχής – σε λίγες μέρες καταφτάνουν στο νησί δημοσιογράφοι και φωτογράφοι του περιοδικού VOGUE Βραζιλίας, καθώς έχουν επιλέξει τη Μύκονο για το εξώφυλλο του τεύχους Ιανουαρίου 2019 με 20σέλιδο αφιέρωμα στο «Νησί των Ανέμων».
«Είχα μια εποικοδομητική συνάντηση με τον Βραζιλιάνο Πρέσβη στην Ελλάδα, βάζοντας τις βάσεις για την ισχυροποίηση των δεσμών μεταξύ της Μυκόνου και της Βραζιλίας. Είμαι πεπεισμένος ότι η συνεργασία στους τομείς του τουρισμού και των νέων τεχνολογιών θα ωφελήσει και τα δυο μέρη. Ήδη, έχουν γίνει κάποιες πρώτες σκέψεις για ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών και την υλοποίηση δράσεων προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο στόχος της Δημοτικής Αρχής για το άνοιγμα νέων μεγάλων τουριστικών αγορών επιτυγχάνεται μέρα με τη μέρα με μεθοδική και συστηματική δουλειά. Η Βραζιλία, άλλωστε, αποτελεί την κορυφαία οικονομική δύναμη της Λατινικής Αμερικής και η σύσφιξη των σχέσεων με τη Μύκονο αναμένεται να αποκομίσει αρκετά οφέλη για τον τόπο μας» δήλωσε ο κ. Κουκάς μετά τη συνάντηση με τον κ. Neto, στον οποίο δώρισε εκδόσεις του Δήμου Μυκόνου, καθώς και ένα χειροποίητο ψηφιδωτό, αντίγραφο του Λιονταριού της Δήλου, έργο της Ειρήνης Συριανού.

(Visited 74 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*