Ημερίδα για τον Πρωτογενή Τομέα και τη βιώσιμη οικονομία των μικρών νησιών

admin
24/04/2015 07:05
 
 
 

Ημερίδα για τον πρωτογενή τομέα, ως πυλώνα ανάπτυξης της βιώσιμης οικονομίας των μικρών νησιών, θα διοργανώσει η Ομοσπονδία Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων.

Κεντρικά ζητήματα που θα απασχολήσουν τις εργασίες της ημερίδας θα είναι η ανάπτυξη συγκεκριμένων πολιτικών για τη νησιωτική κτηνοτροφία και γεωργία και την περιφερειακή πρωτογενή ανάπτυξη. Από τους βασικούς σκοπούς της ημερίδας είναι, μεταξύ άλλων, η προσέλκυση νέων ανθρώπων στα νησιά προκειμένου να εργαστούν, αναλαμβάνοντας οι ίδιοι την ανάπτυξη του τόπου καταγωγής τους.  

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με τη συμβουλή και υποστήριξη του Ιδρύματος Ευγενίδου, του Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών. Στην ημερίδα θα συμμετάσχει ο αρμόδιος υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, καθώς και καθηγητές Πανεπιστημίου που ασχολούνται με το αντικείμενο αυτής. Προσκεκλημένοι θα είναι, μεταξύ άλλων, αναπτυξιακοί και αυτοδιοικητικοί φορείς του νομού, το Επιμελητήριο Κυκλάδων κ.α.

 

Συνάντηση με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του νομού

Η πορεία οργάνωσης της ημερίδας ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν οι τρεις βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνης Συρίγος και Νίκος Μανιός με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων Πασχάλη Συρίγο, τον αντιπρόεδρο Δημήτριο Κομιτόπουλο, τη γ.γ. Άννα Γιαννακού-Πάσχου και τον ταμία Φραγκίσκο Ράμφο.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα της Βουλής στην Αθήνα, παρέστη και η περιφερειακή σύμβουλος Άννα Μαυρουδή.

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*