Ξεκίνησε το 15ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Σύρο (φώτος)

Ελένη Τσελεμπή
07/06/2018 16:04
 
 
 

Παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη, ξεκίνησαν σήμερα το απόγευμα στην Ερμούπολη οι εργασίες του 15ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στις Κυκλάδες.

Το παρών, έδωσαν κι άλλοι υπουργοί που βρίσκονται στη Σύρο για το Συνέδριο, στελέχη υπουργείων, καθώς και το σύνολο σχεδόν των δημάρχων των Κυκλάδων, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων, κομματικά στελέχη και απλοί πολίτες.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα «δυνατά» χαρτιά του Νοτίου Αιγαίου και των Κυκλάδων ειδικότερα (όπως, για παράδειγμα, ο τουρισμός), κάνοντας την ευχή το Συνέδριο αυτό να είναι η απαρχή για την εξεύρεση απαντήσεων και λύσεων που χρειάζονται τα νησιά.

Τη σκυτάλη πήρε, στη συνέχεια, ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης και αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου Γιώργος Μαραγκός, χαρακτηρίζοντας το Συνέδριο ως «ένα κοινωνικό συμβόλαιο».

«Η νησιωτικότητα πρέπει να αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα για κάθε κυβέρνηση […]Ιδιαίτερα οι Κυκλάδες απαιτούν πολιτικές σε κάθε νησί ξεχωριστά, λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, αλλά και πολιτικές που πρέπει να εφαρμοστούν σε οριζόντιο επίπεδο» υποστήριξε ο κ. Μαραγκός, στην ομιλία του οποίου υπήρξαν αναφορές στην εποχικότητα, την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη, τη βελτίωση της καθημερινότητας των νησιωτών και της ποιότητας ζωής τους, τον τουρισμό, την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις.
«Θέλουμε να πετύχει η κυβέρνηση, διότι θέλουμε να πετύχει η χώρα. Γι’ αυτό θα είμαστε αρωγοί και συνοδοιπόροι για να πετύχουμε την ανάπτυξη, την ευημερία και ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας» κατέληξε ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης.

 

(Visited 77 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*