Η κατ’ εξαίρεση χορήγηση αδειών ταξί σε νησιά των Κυκλάδων, θέμα συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο

admin
20/04/2015 12:33
 
 
 

 

Η κατεξαίρεση χορήγηση αδειών ΕΔΧ (ταξί) σε νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στα οποία δεν υφίστανται, θα συζητηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Απριλίου στη Σίφνο.

Σύμφωνα με τον εισηγητή του θέματος, αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη, ο μέγιστος αριθμός αδειών κυκλοφορίας Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ανά έδρα βρίσκεται από τον μαθηματικό τύπο Α= ((Π+Πν)/1000)*Σi (όπου Π είναι ο Μόνιμος Πληθυσμός της έδρας σύμφωνα με την τελευταία απογραφή της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και όπου Πν είναι το σύνολο των διανυκτερεύσεων στην έδρα κατά τα τρία τελευταία έτη πριν τον υπολογισμό, το οποίο είναι διαθέσιμο από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, δια τον αριθμό 1095=(365Χ3)).

Σημειώνεται ότι η Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών Κυκλάδων έχει ήδη ζητήσει με έγγραφο της τα προβλεπόμενα στοιχεία από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, τα οποία και αναμένονται.

Σύμφωνα με τον κ. Λεονταρίτη, από τα στοιχεία που θα χορηγήσει η Στατιστική Αρχή και την εφαρμογή του μαθηματικού τύπου, υπάρχει το ενδεχόμενο να μην προκύψει ανάγκη χορήγησης άδειας Ε.Δ.Χ. (ταξί) σε μικρά νησιά του νομού Κυκλάδων, στα οποία μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κανένα ταξί. Τα νησιά αυτά είναι η Αντίπαρος, η Ανάφη, η Σίκινος, η Θηρασιά, η Δονούσα, η Ηρακλειά, η Σχοινούσα και το Κουφονήσι.

Για τον λόγο αυτό, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων θα ζητήσει από το Περιφερειακό Σύμβούλιο να κατατεθεί αίτημα στο Υπουργείο Μεταφορών για την κατ’ εξαίρεση χορήγηση αδειών ταξί στα παραπάνω νησιά.

 

(Visited 24 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*