Κατάλυμα και χρηματικό βοήθημα από τον δήμο Μυκόνου στους δημόσιους υπαλλήλους του νησιού

Άκης Αξαόπουλος
03/06/2018 00:09
 
 
 

Στη μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση ορισμένων δημόσιων υπαλλήλων και στη χορήγηση επιδόματος στους υπόλοιπους προχωρά ο δήμος Μυκόνου, έχοντας προβλέψει σχετικό κονδύλι 350.000 ευρώ στον προϋπολογισμό του δήμου για το οικονομικό έτος 2018, το οποίο καλύπτεται εξ’ ολοκλήρου από δημοτικούς πόρους.

Η ενίσχυση των δημοσίων υπαλλήλων που υπηρετούν στο νησί εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο Μυκόνου, κατόπιν εισήγησης του δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά και από αυτήν θα ωφεληθούν γιατροί και νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας, αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες, ΕΚΑΒίτες και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, η απόφαση αφορά στην αναγκαιότητα παροχής δωρεάν σίτισης και κατάλληλου καταλύματος διαμονήςστους παραπάνω δικαιούχους ή την αναγκαιότητα χορήγησης εφάπαξ χρηματικού ποσού ως βοήθημα.
Υπενθυμίζεται ότι η δυνατότητα παροχής ενίσχυσης δημόσιων λειτουργών που υπηρετούν σε μικρούς νησιωτικούς ή ορεινούς δήμους της χώρας, αποτελεί σήμερα νόμο του Κράτους, ο οποίος προήλθε ύστερα από σχετική εισήγηση της παρούσας δημοτικής αρχής Μυκόνου. Ήδη από το 2015, ο δήμος Μυκόνου επιδοτεί συστηματικά τους γιατρούς που υπηρετούν στο Κέντρο Υγείας του νησιού, ενώ είναι ο πρώτος δήμος που εφαρμόζει τον συγκεκριμένο νόμο.

«Η Μύκονος δίνει το καλό παράδειγμα»
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μυκόνου κ. Κουκάς, σε δήλωση του, έκανε λόγο για μια ιστορική μέρα, όχι μόνο για το νησί του, αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναγνωρίζεται το σημαντικό έργο που επιτελούν οι δημόσιοι λειτουργοί που εργάζονται στη Μύκονο, παρέχεται έμπρακτη στήριξη σε αυτούς και τις οικογένειες τους και καλύπτεται ένα ακόμη από τα πολλά κενά του κεντρικού κράτους.
«Για ακόμη μια φορά αποδεικνύουμε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία μέσω της χρηστής διοίκησης, συνδράμει καθοριστικά και στην επίλυση προβλημάτων που δεν εμπίπτουν στο νομικά κατοχυρωμένο ρόλο και σκοπό της. Η Μύκονος σήμερα δίνει το καλό παράδειγμα και δείχνει το δρόμο της αλληλεγγύης και της αλληλοϋποστήριξης, ιδίως στα χρόνια της κρίσης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουκάς, χωρίς να παραλείψει να ευχαριστήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Μυκόνου που υπερψήφισε ομόφωνα την εν λόγω εισήγηση.
«Για ακόμη μια φορά αποδείξαμε ότι στα δύσκολα και στα σημαντικά είμαστε όλοι ενωμένοι σαν μια γροθιά! Επόμενος στόχος η επέκταση του επιδόματος και στους δημοτικούς μας υπαλλήλους, χάρη στους οποίους έχουμε τους πόρους να ενισχύσουμε όλους τους κρατικούς υπαλλήλους. Συνεχίζουμε…» κατέληξε ο δήμαρχος.

(Visited 43 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*