Πρόσφορο έδαφος για αμερικανικές επενδύσεις η Σαντορίνη – Συνάντηση Pyatt με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων

Άκης Αξαόπουλος
31/05/2018 01:00
 
 
 

Το αμερικανικό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων και την ανάληψη πρωτοβουλιών για την προσέλκυση επενδύσεων στη Σαντορίνη εξέφρασε ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt, κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας που είχε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Γιάννη Ρούσσο, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα και τους εκπροσώπους των σαντορινιών παραγωγικών φορέων – μελών του Επιμελητηρίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αμερικανού Πρέσβη, στο πλαίσιο της πρόσφατης διήμερης επίσκεψης του στο νησί και αποτελεί συνέχεια της αρχικής συνάντησης γνωριμίας του με το Επιμελητήριο Κυκλάδων στη Σύρο, πριν από ένα χρόνο, όπου είχε ενημερωθεί για το έργο και τις δράσεις του φορέα.
Τον Αμερικανό Πρέσβη συνόδευσαν η σύζυγος του Mary Pyatt καθώς και η Brigid Ryan, (Political Officer) και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος (Economic Specialist) από το πολιτικό και οικονομικό τμήμα της Πρεσβείας αντίστοιχα.

Από την πλευρά τους, ο κ. Ρούσσος, τα μέλη και οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων, ευχαρίστησαν τον κ. Pyatt για τη συνάντηση, κάνοντας στη συνέχεια αναφορά στους τομείς του τουρισμού, των υπηρεσιών, του εμπορίου και της μεταποίησης, καθώς και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στη διαρκώς αναπτυσσόμενη – τουριστικά – Σαντορίνη. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισαν την ανάγκη βελτίωσης των υποδομών του νησιού.
Ιδιαίτερη μνεία έγινε στα προϊόντα των Κυκλάδων και ειδικά της Σαντορίνης, τα οποία μπορούν να προωθηθούν στην αμερικανική αγορά με βάση τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους, την αυθεντικότητα τους και την ιστορία τους, ως αντιστάθμισμα στα ποσοτικά κριτήρια αυτής της τόσο μεγάλης αγοράς.
Την ικανοποίηση τους για την εποικοδομητική συνάντηση εξέφρασαν οι κ.κ. Ρούσσος και Pyatt, οι οποίοι από κοινού εξέφρασαν την άποψη ότι μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να προσδώσει στην ανάπτυξη και την προοπτική της Σαντορίνης, αλλά και των Κυκλάδων γενικότερα.

(Visited 42 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*