Δραγασάκης αντί για Τσίπρα στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Σύρου

Άκης Αξαόπουλος
31/05/2018 00:36
 
 
 

Με την ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη – και όχι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί – θα ολοκληρωθούν οι εργασίες του Αναπτυξιακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στις Κυκλάδες, που θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις: αρχικά στη Νάξο και κατόπιν στη Σύρο.

Έτσι, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, την Παρασκευή 1η Ιουνίου, στο Φιλώτι θα πραγματοποιηθεί ο «Αποκεντρωμένος Θεματικός Διάλογος» για την Αγροτική Ανάπτυξη, την Αλιεία και την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, με ομιλητές τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Τσιρώνη και τον Γ.Γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Νίκο Αντώνογλου. Συντονιστής θα είναι ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα και Γαστρονομίας Φιλήμονας Ζαννετίδης.
Οι εργασίες του Συνεδρίου θα συνεχιστούν την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Ιουνίου στη Σύρο, οπότε θα πραγματοποιηθούν έξι συνεδρίες για τα εξής θέματα:
*Υποδομές, Νησιωτικότητα, Προσβασιμότητα και Μεταφορικό Ισοδύναμο.
*Πολιτισμικά Αγαθά, Τουριστικό Προϊόν και Αθλητικές Υποδομές.
*Υποδομές και Πολιτικές για την Υγεία.
*Επιχειρηματικότητα, Επενδύσεις και Χρηματοδοτικά Μέσα.
*Ενεργειακή Πολιτική, Περιβαλλοντική Προστασία και Δημόσια Περιουσία.
*Ψηφιακές Υπηρεσίες και Δημόσια Διοίκηση.
Τα συμπεράσματα του Συνεδρίου θα διατυπωθούν στο θέατρο Απόλλων το απόγευμα της 6ης Ιουνίου. Εκεί θα απευθύνει χαιρετισμό ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, ενώ στη συνέχεια θα μιλήσει ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος και ο αντιπροέδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης.
Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου εδώ

(φωτό: mononews.gr)

(Visited 40 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*