Άνδρος: Επιτυχημένη η εκδήλωση για τη Γιορτή Λεμονιού στο Μουσείο Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης

Άκης Αξαόπουλος
30/05/2018 16:11
 
 
 

Με απόλυτη επιτυχία και με επισκεψιμότητα που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 27 Μαΐου 2018, η κεντρική εκδήλωση για την 18η Γιορτή Λεμονιού, στο Μουσείο Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης, στη Χώρα της Άνδρου.

Ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Σουσούδης, αρχικά καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον Γάλλο Πρέσβη για την παρουσία του και ακολούθως χαιρέτισε την εκδήλωση, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η Γιορτή Λεμονιού αποτελεί μία σημαντική εκδήλωση, η οποία καταγράφει τη δική της ιστορία, εδώ και 18 χρόνια. Αποτελεί μια έμπρακτη απόδειξη, ότι η Άνδρος ξέρει να τιμά τον πολύτιμο λεμονοκαρπό της και συγχρόνως σέβεται και τιμά την παράδοση χρόνων, αφού η ιστορία του λεμονιού στο νησί μας μετράει αιώνες ζωής».

Στη συνέχεια, πήρε τον λόγο ο κ. Chantepy, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Άνδρου για την πρόσκληση, έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές της Γιορτής Λεμονιού, κάνοντας αναφορά στο Φεστιβάλ Λεμονιού που πραγματοποιείται στην πόλη Μεντόν της Γαλλίας. «Όλα είναι υπέροχα στη γιορτή σας και πραγματικά έχω εντυπωσιαστεί. Σήμερα τιμάμε το “λεμόνι”, το οποίο αποτελεί μία γέφυρα σύνδεσης των δύο χωρών, Ελλάδας και Γαλλίας», τόνισε ο Γάλλος Πρέσβης, ο οποίος «αποκάλυψε» πως η Άνδρος είναι το ομορφότερο νησί που έχει επισκεφθεί!

Τις εντυπώσεις «έκλεψαν» οι καλλιτεχνικές και γευστικές δημιουργίες των γυναικών της Άνδρου, που είτε ατομικά, είτε εκπροσωπώντας πολιτιστικούς συλλόγους, παρουσίασαν τα εκθέματά τους, όλα φτιαγμένα με βασικό συστατικό το λεμόνι. Παράλληλα, ο χώρος πλημμύρισε με τα τραγούδια των παιδιών του Νηπιαγωγείου Μενήτων, σε ένα όμορφο καλλιτεχνικό δρώμενο για το λεμόνι. Επίσης, η Ανδριώτισσα δημοσιογράφος κυρία Μανιώ Μάνεση προσέφερε λικέρ και παρουσίασε το βιβλίο της «Λεμονεώνες: στο διάβα του χρόνου».

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η εκδήλωση, ήδη, υπάρχουν σκέψεις για περαιτέρω αναβάθμιση της Γιορτής Λεμονιού. «Βασική μας επιδίωξη και βούληση είναι η αναβίωση της λεμονοπαραγωγής στο νησί μας, με απώτερο στόχο την τόνωση της αγοράς και της τουριστικής κίνησης και μελλοντικά την αύξηση της παραγωγής», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Θεοδόσης Σουσούδης.

(Visited 85 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*