Παρεμβάσεις στα «ανοιχτά» ζητήματα της Ίου έφερε η επίσκεψη Χατζημάρκου

Άκης Αξαόπουλος
29/05/2018 12:19
  •  
  •  
  •  

Η πορεία των έργων που υλοποιεί η Περιφέρεια σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή και οι παρεμβάσεις που άμεσα δρομολογούνται στην Ίο, τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση εργασίας που είχε ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος με τον δήμαρχο του νησιού Μιχάλη Πετρόπουλο και τους συνεργάτες του, κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης του πρώτου στο νησί.

Ειδικότερα, με την δημοτική αρχή Ίου, συμφωνήθηκαν τα εξής:
*Η άμεση μελέτη, χρηματοδότηση και υλοποίηση της βελτίωσης του οδικού δικτύου στο τμήμα Λιμάνι-Χώρα.
*Η χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου της Β’ Φάσης των συντηρήσεων στις σχολικές μονάδες της Ίου.
*Η χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου των έργων της συντήρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων της Ίου και συγκεκριμένα ενός γηπέδου 5×5, ενός γηπέδου 11×11 και δύο γηπέδων Μπάσκετ.
*Η χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου της κατασκευής του υδατοδρομίου της Ίου μετά την ολοκλήρωση από πλευράς Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ίου της άδειας ίδρυσης του.
Επιπλέον, ο περιφερειάρχης δεσμεύθηκε να ξεκινήσει διαδικασίες ένταξης στο νέο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου δύο ακόμη έργων:
*Της χρηματοδότησης ολοκλήρωσης της μελέτης του λιμανιού της Ίου και
*Της χρηματοδότησης ολοκλήρωσης του σφαγείου της Ίου
Με την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε: «Με την δημοτική αρχή Ίου έχουμε μια πολύ καλή και γόνιμη συνεργασία, το αποτέλεσμα της οποίας αποτυπώνεται στις παρεμβάσεις που έχει ανάγκη το νησί και από κοινού αποφασίσαμε να προωθήσουμε άμεσα. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τα νησιά να κλείσουν τις εκκρεμότητες του παρελθόντος, να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν για το μέλλον τους. Στην Ίο, όπως και σε όλα τα νησιά μας, προχωράμε με λύσεις σε όλα τα ανοικτά ζητήματα, λύσεις που προκύπτουν μόνο μέσα από συνεννόηση, καλό σχεδιασμό και σκληρή δουλειά».

(Visited 17 times, 1 visits today)