Δήμος Σύρου-Ερμούπολης: Απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής για το 2017

Άκης Αξαόπουλος
26/05/2018 12:12
 
 
 

Παρουσιάστηκε χθες ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής Αρχής Σύρου-Ερμούπολης για το 2017, στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές, όπου ο απολογισμός πραγματοποιούνταν στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων παρουσία εκπροσώπων φορέων, συλλόγων, αλλά και δημοτών, αυτή τη φορά έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς να δώσει κάποιος το παρών (η συνεδρίαση βέβαια ήταν ανοικτή σε όποιον επιθυμούσε να συμμετάσχει).
Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί η απουσία αρκετών δημοτικών συμβούλων από όλες τις παρατάξεις, αλλά και των περισσότερων προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, καθώς παρόντες ήταν μόνο ο Γιώργος Περρής του Φοίνικα και ο Νίκος Μαραγκός του Μάννα, αλλά και ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης Νικήτας Γρυπάρης.
Στην αρχή της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Δούναβης αναφέρθηκε στο τι προβλέπει ο Νόμος για τον απολογισμό πεπραγμένων, καθώς και στους κανόνες που διέπουν την ειδική αυτή συνεδρίαση.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε: «Αποτελεί υποχρέωσή μας, στο πλαίσιο της σχετικής νομοθεσίας, να πραγματοποιούμε κάθε χρόνο τον απολογισμό πεπραγμένων για την ενημέρωση των αιρετών, αλλά και των δημοτών. Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που συνέδραμαν στο αποτέλεσμα που πέτυχε η Δημοτική Αρχή τον προηγούμενο χρόνο. Ήταν μία προσπάθεια συλλογική για την πρόοδο και την ανάπτυξη του νησιού μας».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε περιληπτικά στους βασικούς άξονες, τους στόχους και το αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε σε κάθε τομέα, για τον οποίο μίλησαν αναλυτικά στη συνέχεια οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, πρόεδροι και εντεταλμένοι σύμβουλοι.
Μετά την αρχική τοποθέτηση του δημάρχου, τον λόγο πήραν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ανδρέας Γιαλόγλου, ο Κομνηνός Στρογγύλης εκ μέρους της ελάσσονος μειοψηφίας, ενώ διαβάστηκε και η τοποθέτηση του Νίκου Καΐλη της Λαϊκής Συσπείρωσης που απουσίαζε.

Αναλυτικά, ο απολογισμός πεπραγμένων ανά τομέα:

Ιδιαίτερο Γραφείο Δημάρχου και Δημοσίων Σχέσεων

Τουρισμός

Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Σύρου

Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου

Διεύθυνση Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Πολιτικής

Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Σύρου

Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών

Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών

Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών

Διεύθυνση Πολεοδομίας

Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Αθλητισμού

Αυτοτελές Τμήμα Πολιτισμού και Τουρισμού

Αυτοτελές Τμήμα Επιχειρησιακού Προγραμματισμού και ΤΠΕ

Αυτοτελές Τμήμα Ανάπτυξης και Εξυπηρέτησης του Επιχειρηματία

Γραφείο Διαχείρισης Σχολικών Μονάδων-Υποστήριξης Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

ΚΕΠ Δήμου Σύρου-Ερμούπολης

(Visited 47 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*