Από τη Νάξο και τον πρωτογενή τομέα ξεκινάει το 2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Νοτίου Αιγαίου

apostolou agiasmos fragma 2
Άκης Αξαόπουλος
17/05/2018 21:19
 
 
 

Από τη Νάξο αναμένεται να ξεκινήσει την Παρασκευή 1η Ιουνίου το Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο Ν. Αιγαίου, ενώ θα συνεχιστεί την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Ιουνίου στη Σύρο.

Στη Νάξο έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί μια θεματική συνεδρία, η οποία θα αφορά στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, ενώ στη Σύρο θα πραγματοποιηθούν συγκεκριμένες συνεδρίες, οι οποίες – μεταξύ άλλων – θα αφορούν σε θεματικές όπως η ενέργεια, το περιβάλλον, η διαχείριση των υδάτινων πόρων, ο πολιτισμός και ο τουρισμός, η υγεία, η επιχειρηματικότητα, οι επενδύσεις και τα χρηματοδοτικά εργαλεία, η προσβασιμότητα, το μεταφορικό ισοδύναμο και η συνδεσιμότητα των νησιών, οι ψηφιακές υπηρεσίες και η δημόσια διοίκηση.
Στο Αναπτυξιακό Συνέδριο θα παραστούν ο πρωθυπουργός, υπουργοί, κυβερνητικά στελέχη και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και φορέων των νησιών.

Οι ακριβείς ημερομηνίες οριστικοποιήθηκαν χτες από το γραφείο του πρωθυπουργού και την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Σε ότι αφορά τη Νάξο, την Παρασκευή 1η Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου, επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.

Η επιλογή της Νάξου για το ξεκίνημα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου στις Κυκλάδες και την επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης έγινε αφού το νησί είναι αυτό με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.

(Visited 25 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*