Έργα επισκευής και συντήρησης σε σχολεία της Πάρου από πόρους της Περιφέρειας

Άκης Αξαόπουλος
16/05/2018 17:29
 
 
 

Με 150.000 ευρώ, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χρηματοδοτεί έργα επισκευής και συντήρησης των σχολικών κτιρίων στον δήμο Πάρου, προκειμένου να αποκατασταθούν φθορές και να βελτιωθούν οι σχολικές μονάδες, από πλευράς λειτουργικότητας και ασφάλειας των κτιριακών εγκαταστάσεων και των λοιπών χώρων.

Στο πλαίσιο αυτό, συνυπογράφηκε Προγραμματική Σύμβαση διάρκειας 24 μηνών, μεταξύ του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου και του δημάρχου Πάρου Μάρκου Κωβαίου, για την εκτέλεση του έργου «Επισκευές – συντηρήσεις σε σχολικά κτίρια Δήμου Πάρου (Β’ φάση)», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ. Βάσει αυτής, η Περιφέρεια αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση του έργου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της, ενώ ο δήμος Πάρου ως φορέας υλοποίησης, αναλαμβάνει την ωρίμανση και κατασκευή του.
Σημειώνεται ότι σε όλες τις σχολικές μονάδες των νησιών της Περιφέρειας έχουν υλοποιηθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη έργα συντήρησης, τα οποία είτε εκτελούν οι Δήμοι (που έχουν και την σχετική αρμοδιότητα), είτε εκτελεί η Περιφέρεια, στις περιπτώσεις που οι Δήμοι αδυνατούν, λόγω έλλειψης στελεχωμένων τεχνικών υπηρεσιών.
Μέχρι σήμερα, η Περιφέρεια έχει εξασφαλίσει κονδύλι 10 εκατομμυρίων ευρώ, αποκλειστικά για έργα συντήρησης και επισκευής σχολικών κτιρίων, παρέχοντας στους δήμους μια επιπλέον, σημαντική πηγή χρηματοδότησης για την αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων.

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*