Έξι Γαλάζιες Σημαίες σε ισάριθμες παραλίες της Σύρου

Άκης Αξαόπουλος
14/05/2018 21:50
 
 
 

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, έξι Γαλάζιες Σημαίες θα κυματίζουν σε ισάριθμες παραλίες της Σύρου, σε σύνολο 35 Γαλάζιων Σημαιών σε όλες τις Κυκλάδες.

Ειδικότερα, οι ακτές που θα έχουν και φέτος Γαλάζια Σημαία είναι οι Αγκαθωπές, η Αζόλιμνος, η Βάρη, ο Γαλησσάς, το Κίνι και ο Φοίνικας. Επιπλέον, φέτος το καλοκαίρι στις παραλίες των Αγκαθωπών, της Βάρης, του Γαλησσά και του Κινίου (οι οποίες χαρακτηρίστηκαν πολυσύχναστες από την αρμόδια επιτροπή του Λιμεναρχείου) πρόκειται να τοποθετηθούν ναυαγοσώστες με οργανωμένο εξοπλισμό, ενώ στις συγκεκριμένες παραλίες θα διατεθούν και τα ναυαγοσωστικά σκάφη του Δήμου, τα οποία – σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση – είναι άρτια συντηρημένα ενόψει τη θερινής περιόδου.
Μάλιστα, στο πλαίσιο της σταδιακής αύξησης της επισκεψιμότητας των τελευταίων χρόνων, καθώς και της αύξησης του αριθμού των λουομένων, ο δήμος Σύρου – Ερμούπολης προγραμματίζει να διαθέσει την προσεχή τουριστική σεζόν περισσότερα από 120.000 ευρώ για τον καθαρισμό, την οργάνωση και τη συντήρηση του εξοπλισμού των παραλιών.
Υπενθυμίζεται ότι το Πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» υλοποιείται από το 1992 με πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης. Κάθε Γαλάζια Σημαία αποτελεί περιβαλλοντικό βραβείο και αποτυπώνει τη σωστή οργάνωση και την καθαριότητα των ακτών.

(Visited 45 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*