Στο 4ο “Tinos Food Paths” ο Γιώργος Λεονταρίτης

admin
10/05/2018 13:13
 
 
 

Για τέταρτη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Τήνο η γιορτή γαστρονομίας με την επωνυμία “Tinos Food Paths”, υπό την αιγίδα του Συλλόγου Επιχειρηματιών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Τήνου.

Τη φετινή διοργάνωση στηρίζει και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της ανάδειξής της ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019.

Γ. Λεονταρίτης: «Αξιόλογη συνεργατική προσπάθεια το “Tinos Food Paths”»
Ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης βρίσκεται από χθες στο νησί, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ως προμετωπίδα του ελληνικού τουρισμού, υποστηρίζουν τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Γαστρονομικής Περιφέρειας.
Όσον αφορά στο “Tinos Food Paths”, υποστήριξε ότι «έχει εξελιχθεί και εδραιωθεί σε μια αξιόλογη ετήσια θεσμική συνάντηση και συνεργατική προσπάθεια, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της υποστήριξης της Περιφέρειας, αφού κινητοποιεί τις τοπικές κοινωνίες με στόχο την ανάδειξη της αιγαιακής διατροφής και των τοπικών προϊόντων». Μάλιστα, εξέφρασε την ελπίδα του το παράδειγμα αυτό να ακολουθήσουν σύντομα «και άλλες συλλογικότητες».

tinos food paths 2018 2
«Η αξιόλογη γεωγραφική ποικιλομορφία του Νοτίου Αιγαίου, τα ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά, τα μοναδικής ποιότητας προϊόντα και η παράδοση, συνθέτουν ένα σπάνιο μωσαϊκό παραστάσεων, εικόνων και εμπειριών δημιουργώντας έναν τόπο ευλογημένο. Εδώ, οι λάτρεις του αυθεντικού, του ανεπιτήδευτου τουρισμού μπορούν να απολαύσουν ό,τι απλόχερα προσφέρει η φύση. Το “πάντρεμα” του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα αποτελεί προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου, που έδωσε μέχρι σήμερα επιτυχημένα δείγματα γραφής ως προς τη διαμόρφωση γαστρονομικού χαρτοφυλακίου και την ανάπτυξη γαστρονομικού brand, ανεβάζοντας τη γαστρονομία του Νοτίου Αιγαίου στην κορυφή της Ευρώπης» δήλωσε ο κ. Λεονταρίτης.

 

(Visited 29 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*