Άνδρος: Ημερίδα για το “Άγχος και τις ψυχοσωματικές εκδηλώσεις στα παιδιά και στους ενηλίκους”

 
 
 

Στo πλαίσιο των δράσεων ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας σε θέματα ψυχικής υγείας, που αναπτύσσει στην Άνδρο η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Β.Α. Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ, διοργανώνεται, με την υποστήριξη του Δήμου Άνδρου, ημερίδα με θέμα «Άγχος και ψυχοσωματικές εκδηλώσεις στα παιδιά και στους ενηλίκους».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο, 5 Μαΐου 2018, στις 18:00 το απόγευμα, στο Δημοτικό Θέατρο της Χώρας. Ομιλητές θα είναι ειδικοί της Ψυχικής Υγείας της Κινητής Μονάδας, ενώ θα μιλήσουν, επίσης, διακεκριμένοι επιστήμονες από την Αθήνα. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ημερίδας, η κα. Ιωάννα Σγουρομάλλη, Παιδίατρος, Παιδονευρολόγος και Πρόεδρος του Δ.Σ. «Σπ. Δοξιάδης» θα μιλήσει για τα «Ψυχοσωματικά προβλήματα στην προσχολική ηλικία», η κα. Βίκυ Αντωνοπούλου, Παιδοψυχίατρος, Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Β.Α. Κυκλάδων για τις «Ψυχοσωματικές εκδηλώσεις στην παιδική και εφηβική ηλικία», η κα. Νατάσα Διακουμοπούλου, Ψυχίατρος, Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Β.Α. Κυκλάδων για το «Άγχος στους ενηλίκους και την αντιμετώπισή του» και η Δρ. Βαλέρια Πομίνι, Κλινική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, Α’ Ψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ και ΕΠΙΨΥ, Μέλος Δ.Σ. Μονάδας «Σπ. Δοξιάδης» για την «Οικογένεια και τις Ψυχοσωματικές Διαταραχές».
Συντονιστές της εκδήλωσης θα είναι η κα. Βίκυ Αντωνοπούλου, Παιδοψυχίατρος, ΚΜΨΥ Β.Α. Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ και ο κ. Δημήτρης Γαλάνης, Κοινωνικός Λειτουργός, ΚΜΨΥ Β.Α. Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ.
Το έργο της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Β.Α. Κυκλάδων στην Άνδρο είναι ιδιαιτέρως σημαντικό, καθώς θεωρείται αναγκαία η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για θέματα ψυχικής υγείας παιδιών και ενηλίκων. Από την πλευρά του, ο Δήμος Άνδρου είναι πάντα αρωγός και υποστηρίζει με θέρμη αυτές τις πρωτοβουλίες.

Afisa EPAPSY

(Visited 219 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*