Άνδρος: Θετική η ανταπόκριση των μαθητών στην ομιλία της Καριοφυλλιάς Καραμπέτη

 
 
 

Θετική απήχηση στους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της Άνδρου είχε η επίσκεψη της ηθοποιού κας. Καριοφυλλιάς Καραμπέτη, στο πλαίσιο της δράσης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Α.Μ.Κ.Ε. «Φίλοι Φεστιβάλ Άνδρου» και του καλλιτεχνικού διευθυντή κ. Παντελή Βούλγαρη, από κοινού με τον Δήμο Άνδρου.

Η εξαιρετική ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Πέρσες» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία του κ. Άρη Μπινιάρη, που θα παρουσιαστεί το καλοκαίρι στο 4ο Φεστιβάλ Άνδρου. Η κα. Καραμπέτη, στη διήμερη επίσκεψή της στο νησί μας, μίλησε στους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου στη Χώρα, στο Κόρθι και στο Γαύριο, για τα δύο διαχρονικά έργα, «Πέρσες» του Αισχύλου και «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη.

karabeti andros 2

Με μεστό και συγκροτημένο λόγο, η κα. Καριοφυλλιά Καραμπέτη αναφέρθηκε στις αξίες που προβάλλονται μέσα από τα θεατρικά κείμενα των σπουδαίων Αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, μίλησε για την ιστορία και τη μυθολογία, πηγές από τις οποίες αντλούσαν τα θέματά τους οι συγγραφείς και κατέληξε στο σήμερα, καθώς τα έργα αυτά εξακολουθούν να εμπνέουν, αλλά και να προβληματίζουν τον σύγχρονο Έλληνα, αντικατοπτρίζοντας πτυχές της κοινωνίας και των ανθρώπων της.

karabeti andros 3

Παράλληλα, οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων Άνδρου είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα στην κα. Καραμπέτη, σχετικά με τη ζωή του ηθοποιού, τις πρόβες, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του θεάτρου και κατά πόσο αυτός έχει επηρεαστεί από την οικονομική κρίση.
Στόχος της δράσης αυτής, είναι να προσελκύσει το ενδιαφέρον των νέων και να τους φέρει κοντά στην τέχνη του θεάτρου, με τους μαθητές να ανταποκρίνονται θετικά. Με τη σειρά τους, οι εκπαιδευτικοί των σχολείων ευχαρίστησαν θερμά τη γνωστή ηθοποιό, δίνοντάς της συγχαρητήρια για τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα της ομιλίας της.

karabeti andros 4

Να σημειωθεί ότι στις ομιλίες της κας. Καραμπέτη έδωσαν το «παρών» η πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Άνδρου κα. Αθηνά Τσατσομοίρου, εκπρόσωποι της Α.Μ.Κ.Ε. «Φίλοι Φεστιβάλ Άνδρου» και ο κ. Αλκιβιάδης Τάττος.

(Visited 48 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*