Ενημερωτική ημερίδα για το πρόγραμμα «Life Andros Park»

 
 
 

Εκδήλωση ενημέρωσης σχετικά με το περιεχόμενο και τους στόχους του προγράμματος «Life Andros Park» διοργανώνεται το προσεχές Σάββατο, 28 Απριλίου 2018, στις 18:00 το απόγευμα, στο Δημοτικό Θέατρο Χώρας.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Άνδρου ήταν ο συντονιστής του έργου «LIFE ANDROSSPA», του οποίου το νέο έργο αποτελεί συνέχεια.

Συμπράττοντες φορείς του «Life Andros Park» είναι το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (συντονιστής έργου), ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός «Δήμητρα», το ίδρυμα CBD-Habitat, η Καΐρειος Βιβλιοθήκη, η εταιρεία MOm για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας και η συμβουλευτική εταιρεία Nature Conservation Consultants ΕΠΕ (NCC).

Στην ημερίδα θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τη σημασία και τις δυνατότητες ανάπτυξης της βιοποικιλότητας της Άνδρου, ο τρόπος διατήρησης σημαντικών συστατικών της φυσικής κληρονομιάς και η αξιοποίησή τους προς όφελος των κατοίκων της Άνδρου, καθώς και οι ευκαιρίες που προσφέρουν οι περιοχές Natura 2000 για βιώσιμη ανάπτυξη.

Ομιλητές της εκδήλωσης είναι οι κ.κ. Γ. Ζερβάκης, Π. Τρίγκας και Η. Πολέμης από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η κα. Ε. Θεωδορακοπούλου (ΕΛΓΟ-Δήμητρα), ο κ. J. Fric (NCC), ο κ. Π. Δενδρινός (Mom), η κα. Ε. Πολίτου και ο κ. Ι. Νικολάου από τον Δήμο Άνδρου και ο Ι. Μητσόπουλος από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

Για την υλοποίηση του απώτερου στόχου του προγράμματος, που είναι η εγκαθίδρυση μιας διαχειριστικής στρατηγικής για τις περιοχές Natura 2000 της Άνδρου, είναι απαραίτητη η υποστήριξη και η ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας του νησιού μας, καθώς και των εμπλεκόμενων φορέων.

Andros Life Park

(Visited 36 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*