10ο Παγκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών: Οι Κυκλαδίτισσες λένε «όχι στη βία κατά των γυναικών» (όλες οι λεπτομέρειες)

admin
13/05/2018 16:14
 
 
 

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαΐου πρόκειται να διεξαχθεί στη Σέριφο το 10ο Παγκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών, με θέμα «Οι Κυκλαδίτισσες της δημιουργίας και της προσφοράς λένε ΟΧΙ στην βία κατά των γυναικών».

Το Συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), συνδιοργανώνουν η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών «Οι Κόρες των Κυκλάδων», ο Σύλλογος Γυναικών Σερίφου «Ανδρομέδα», το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο δήμος Σερίφου.
Το πρόγραμμα του περιλαμβάνει ομιλίες σχετικά με τον προσδιορισμό της έννοιας της βίας κατά των γυναικών, την πρόληψη και την διαχείριση – αντιμετώπιση της. Ομιλητές θα είναι πανεπιστημιακοί, εμπειρογνώμονες, εκπρόσωποι φορέων με ενεργό δράση και εμπειρία σε θέματα φαινομένων βίας, πρόληψης και αντιμετώπισής τους.
Οι συμμετέχουσες στο Συνέδριο θα έχουν, επίσης, τη δυνατότητα να περιηγηθούν και να ξεναγηθούν στο νησί της Σερίφου, καθώς και να απολαύσουν παραδοσιακό δείπνο, με τοπικά εδέσματα, ζωντανή μουσική και τοπικούς χορούς.

Επιμορφωτικό σεμινάριο του ΚΕΘΙ
Ως παράλληλη δράση, στο πλαίσιο διοργάνωσης του συνεδρίου, το ΚΕΘΙ διοργανώνει την Πέμπτη 3 Μαΐου και την Παρασκευή 4 Μαΐου επιμορφωτικό σεμινάριο στη Σέριφο, με τίτλο «Αποκεντρωμένες δράσεις για την ευαισθητοποίηση αιρετών ή υποψηφίων γυναικών σε θέματα ισότητας και φύλου σε όλη τη χώρα».
Το σεμινάριο υλοποιείται στο πλαίσιο του ομώνυμου Έργου και χρηματοδοτείται από τον τακτικό προϋπολογισμό του Κ.Ε.Θ.Ι., το οποίο – μετά την ολοκλήρωση του Έργου «Ενθάρρυνση και υποστήριξη της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο πολιτικής» – έλαβε υπόψη τα αιτήματα των γυναικών που επιμορφώθηκαν, αλλά και την ανάγκη συμμετοχής ενδιαφερομένων γυναικών που δεν είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια που υλοποιήθηκαν, αποφασίζοντας τη συνέχιση αντίστοιχων επιμορφωτικών δράσεων.
Τα νέα επιμορφωτικά σεμινάρια απευθύνονται σε γυναίκες αιρετές ή μη, αλλά και σε κάθε γυναίκα που επιθυμεί να ενδυναμωθεί για να διεκδικήσει θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Η συμμετοχή στο σεμινάριο της Σερίφου είναι δωρεάν και θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής σε όλες τις συμμετέχουσες με τη λήξη του.Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν με την κ. Φανή Παπαδοπούλου στο 210-3898075 ή μέσω e-mail στο kethi@gynaikes-politiki.gr.

Συνεδριακό Κέντρο: Αίθουσα Αλώνι, Περιοχή Νενίτης (Χώρα Σερίφου)
Πρόγραμμα Σεμιναρίου
Πέμπτη 3 Μαΐου
19:00 – 19:15 Προσέλευση – Εγγραφές, Καλωσόρισμα από το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας
19:15 – 21:00 1η Θεματική Ενότητα: Φύλο – Κοινωνία – Πολιτική (Εισηγήτρια: Άννα Τσίγκου)

Παρασκευή 4 Μαΐου
12:00 – 12:15 Προσέλευση – Εγγραφές, Συνέχεια 1η Θεματική Ενότητα: Φύλο – Κοινωνία – Πολιτική
12:15 – 13:45 Βιωματικό Εργαστήριο: Φύλο – Κοινωνία – Πολιτική (Εκπαιδεύτρια : Άννα Τσίγκου)
13:45 – 14:00 Διάλειμμα

2η Θεματική Ενότητα: Πολιτική Επικοινωνία
14:00 – 15:45 Εισηγητής: Νικόλας Στασινόπουλος
15:45 – 16:00 Διάλειμμα
16:00 – 17:30 Βιωματικό Εργαστήριο: Πολιτική Επικοινωνία (Εκπαιδευτής: Νικόλας Στασινόπουλος)

 

10o synedrio gynaikon ploio isotitas

Το «πλοίο της Ισότητας» πάει Σέριφο
Λόγω αδυναμίας ακτοπλοϊκής διασύνδεσης πολλών νησιών των Κυκλάδων με τη Σέριφο, τις ημέρες του Συνεδρίου έχει ναυλωθεί το τουριστικό πλοίο NAXOS STAR, το οποίο θα μεταφέρει συνέδρους, ομιλητές, επισκέπτες και λοιπούς συμμετέχοντες, προσεγγίζοντας τα λιμάνια της Πάρου και της Σύρου, το μεσημέρι της Πέμπτης 3 Μαΐου. Οι ώρες αναχώρησης είναι οι εξής: Αναχώρηση από Πάρο στις 14:30 και από Σύρο στις 16:15.
Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση omospondiasyl.gynaikwnkykladwn@gmail.com.

Μαθητικός διαγωνισμός
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του 10ου συνεδρίου, υλοποιείται και μαθητικός διαγωνισμός με τίτλο «Η Κυκλαδίτισσα της δημιουργίας και της προσφοράς λέει ΟΧΙ σε κάθε μορφή βίας» για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π.Ε και Δ.Ε. Νοτίου Αιγαίου και με τη στήριξη της Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης.
Θεματικές κατηγορίες: 1) παραγωγή αφίσας με μήνυμα και 2) συγγραφή σεναρίου μυθοπλασίας για μικρό θεατρικό ή παραγωγή 10λεπτης ταινίας.
Η βράβευση των έργων θα γίνει στη Σέριφο, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, από την Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων, με πρόταση της οποίας προκηρύχτηκε ο Διαγωνισμός.

 

10o pankykl gynaikon serifos 2

Δηλώσεις συμμετοχής
Από την διοργάνωση του Συνεδρίου, προφέρεται ειδική τιμή πακέτου για συμμετέχοντες/σες, το οποίο περιλαμβάνει: 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό, περιήγηση – ξενάγηση στο νησί με πούλμαν, δυνατότητα παρακολούθησης του Συνεδρίου και του Επιμορφωτικού Σεμιναρίου και εισιτήριο μετάβασης στη Σέριφο, με το NAXOS STAR, μέσω Πάρου ή Σύρου.
Για δηλώσεις συμμετοχής: Άννα Λοΐζου (πρόεδρος Ο.Συ.Γυ. Κυκλάδων – κινητό: 6930 871077) και Άννα Μαυρουδή (αντιπρόεδρος Ο.Συ.Γυ. Κυκλάδων – κινητό: 6944993104).
Στην τιμή πακέτου δεν περιλαμβάνονται άλλα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Πειραιά και άλλα νησιά, με τα πλοία της γραμμής.

 

10o synedrio gynaikon programma 1

10o synedrio gynaikon programma 2

(Visited 35 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*