Συγκρατημένη αισιοδοξία για θετική γνωμοδότηση του ΠΕ.Σ.Π.Α. για τον ΧΥΤΥ Άνδρου

 
 
 

Το «παρών» στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στον Πειραιά έδωσε εχθές, Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018, ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Θεοδόσης Σουσούδης, συνοδευόμενος από την εξειδικευμένη νομική σύμβουλο του Δήμου και από την εκπρόσωπο της μελετητικής εταιρείας, για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕ.Σ.Π.Α.) σχετικά με τον ΧΥΤΥ Άνδρου.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω έλλειψης απαρτίας στις 29 Μαρτίου 2018, το ΠΕ.Σ.Π.Α. είχε αναγκαστεί να διακόψει τη διαδικασία, ορίζοντας νέα συνεδρίαση για σήμερα, προκειμένου να λάβει απόφαση για το σημαντικό αυτό θέμα. Έπειτα από αρκετές ώρες, το συμβούλιο κατέληξε σε απόφαση, ωστόσο ακολουθώντας το τυπικό της διαδικασίας αναμένεται να γνωστοποιήσει αυτήν εντός των επόμενων ημερών.

Εν αναμονή της ανακοίνωσης της επίσημης απόφασης του ΠΕ.Σ.Π.Α., ο Δήμαρχος Άνδρου εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για τη θετική έκβαση της υπόθεσης, υπογραμμίζοντας ότι με την έκδοση περιβαλλοντικών όρων θα μπορέσει να δρομολογηθεί η κατασκευή του ΧΥΤΥ στο νησί μας και να δοθεί, έτσι, λύση στο σημαντικό πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων στην Άνδρο.

(Visited 10 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*