Στη φυλακή οι λαθρέμποροι τσιγάρων του Daslis – Σημαντική επιτυχία για το Λιμεναρχείο Σύρου

 
 
 

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι έξι Αιγύπτιοι, μέλη του πληρώματος του ρυμουλκού Daslis, το οποίο μετά από άκρως επιτυχημένη επιχείρηση του Λιμεναρχείου Σύρου ακινητοποιήθηκε εν πλω και στη συνέχεια οδηγήθηκε στο λιμάνι της Ερμούπολης, για να διαπιστωθεί κατόπιν σχετικής εξονυχιστικής έρευνας ότι μετέφερε μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων.

Λόγω του «αμαρτωλού» ιστορικού του 6μελούς πληρώματος, άπαντες κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά από σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελίας και του Ανακριτή Πρωτοδικών Πειραιώς. Η απόφαση των δικαστικών αρχών βασίστηκε σε σωρεία αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος που βάρυνε τους κατηγορούμενους, όπως το λαθρεμπόριο τσιγάρων και η σύσταση συμμορίας, ενώ επιπροσθέτως, τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες πλημμεληματικού βαθμού.
Η εξέλιξη των ερευνών και η δικαστική πορεία της υπόθεσης επιστεγάζει μια μεγάλη επιτυχία που πιστώνεται στο Λιμεναρχείο Σύρου. Ας μην ξεχνάμε ότι η λιμενική αρχή του νησιού κατέβαλε κοπιώδεις προσπάθειες με στόχο την εξακρίβωση των αδικημάτων του πληρώματος. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί, ότι το αδίκημα της λαθρεμπορίας τσιγάρων είναι αρκετά σύνθετο και για την στοιχειοθέτησή του απαιτούνται λεπτοί και μεθοδικοί χειρισμοί, που αποδεικνύουν με πειστικό τρόπο τις παραβάσεις και τους ενόχους.
Όλα τα παραπάνω συμπεριελήφθησαν στον ολοκληρωμένο φάκελο που συντάχθηκε από το Λιμεναρχείο Σύρου και εστάλη προς τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, για να αποτελέσει το υπόβαθρο των περαιτέρω διαδικασιών που έστειλαν στην φυλακή του έξι Αιγυπτίους και βεβαίωσαν μια σημαντική επιχειρησιακή επιτυχία στην τοπική λιμενική αρχή που χειρίστηκε με υποδειγματικό τρόπο την υπόθεση.
«Με τη βοήθεια του Θεού όλα πήγαν καλά. Η δημοσιότητα που πήρε το γεγονός αναμφισβήτητα θα συμβάλλει τα μέγιστα για την πρόληψη των ιδιώνυμων αυτών αδικημάτων που επιφέρουν μεγάλη ζημία στην Εθνική Οικονομία» καταλήγει η ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Σύρου.
(Πηγή: cyclades24.gr)

(Visited 24 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*