«Πυρετός» εργασιών στο νέο λιμάνι της Μυκόνου (φώτος)

 
 
 

«Μάχη με τον χρόνο» δίνει το Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου, προκειμένου οι εργασίες συντήρησης και επισκευής στο μεγαλύτερο τμήμα του νέου λιμανιού να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Σύμφωνα με τις αρχικές προβλέψεις, θα απαιτούνταν περίπου δυο μήνες για την ολοκλήρωση του έργου, αλλά ενόψει της τουριστικής σεζόν, το Λιμενικό Ταμείο (το οποίο καλύπτει το σύνολο της δαπάνης του έργου), καθώς και η τεχνική εταιρία που το έχει αναλάβει, «ανέβασαν στροφές» ώστε το έργο να παραδοθεί νωρίτερα στο κοινό.

 

ergasies limani 1

ergasies limani 2

ergasies limani 3

Οι εργασίες περιλαμβάνουν την αντικατάσταση κυβόλιθων, τη δημιουργία ειδικών διαδρομών ΑΜΕΑ και τη συντήρηση των πλακοστρώσεων. Η αντικατάσταση των κυβόλιθων στη ζώνη Σένγκεν κρίθηκε αναγκαία για την ασφαλή πρόσδεση των κρουαζιερόπλοιων, μετά τις ζημιές που προκλήθηκαν λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων. Παράλληλα, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του λιμανιού και η πρόσδεση των κρουαζιερόπλοιων του Πάσχα, χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα στις μετακινήσεις των τουριστών.

 

ergasies limani 4

ergasies limani 5

ergasies limani 6

Επίσης, ολοκληρώνονται οι απαραίτητες διαδικασίες για τη δημοπράτηση έργου, με σκοπό την αποκατάσταση των ζημιών στη ράμπα 6, όπως και στο μώλο των Δηλιανών στο παλιό λιμάνι.

 

ergasies limani 8

ergasies limani 9

ergasies limani 10

ergasies limani 11

ergasies limani 12

(Visited 25 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*