Σύρος: Ξεκινά το έργο αντικατάστασης και βελτίωσης του δικτύου ύδρευσης σε Ποσειδωνία και Φοίνικα

 
 
 

Στο στάδιο της υλοποίησης εισέρχεται το έργο της αντικατάστασης και βελτίωσης του δικτύου ύδρευσης Ποσειδωνίας – Φοίνικα Σύρου (συνολικού προϋπολογισμού 1.980.000 ευρώ) μετά την έγκριση της υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ειδικότερα, μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάδειξης αναδόχου, η ΕΥΔ προέβη στην προέγκριση του σχεδίου σύμβασης και της διαδικασίας ανάθεσης του έργου «Αντικατάσταση και βελτίωση δικτύου ύδρευσης Ποσειδωνίας – Φοίνικα, νήσου Σύρου», συνολικού προϋπολογισμού 1.980.000 ευρώ.
Το έργο – που αναμένεται να συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και επισκεπτών της Δημοτικής Ενότητας Ποσειδωνίας, αφού θα εκσυγχρονίσει ένα πεπαλαιωμένο δίκτυο – σχεδιάστηκε από τον πρώην Δήμο Ποσειδωνίας και με απόφαση του περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου εντάχθηκε στον άξονα προτεραιότητας «Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», με συγχρηματοδότηση 50% από εθνικούς πόρους και 50% από ευρωπαϊκούς (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Τι περιλαμβάνει το έργο
Το έργο αφορά στην κατασκευή των έργων ύδρευσης (εξωτερικό και εσωτερικό υδραγωγείο) των οικισμών Φοίνικα, Βήσσα, Αδειάτων, Ποσειδωνίας και Μέγα Γιαλού Ποσειδωνίας. Τα έργα που πρόκειται να κατασκευαστούν, περιλαμβάνουν την αντικατάσταση, αναβάθμιση και επέκταση του εξωτερικού δικτύου διανομής νερού ολόκληρου του τέως Δήμου Ποσειδωνίας (νυν Δήμος Σύρου – Ερμούπολης), που εκτείνεται στο νότιο τμήμα του νησιού, συνολικού μήκους 32.270μ., καθώς τα υφιστάμενα δίκτυα δεν επαρκούν για την πλήρη κάλυψη των αναγκών της περιοχής.
Περιλαμβάνεται, επίσης, η αντικατάσταση των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης των οικισμών του τέως Δήμου Ποσειδωνίας, συνολικού μήκους 5.100 μ., για τη μεταφορά του νερού των αφαλατώσεων στις δεξαμενές πόσιμου νερού.
«Η επίτευξη τόσων μεγάλων έργων, όπως το συγκεκριμένο, προϋποθέτει εκτός από συστηματική προετοιμασία και τις απαραίτητες συνεργασίες. Θέλω να ευχαριστήσω την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τον πρώην Δήμο Ποσειδωνίας και την ΔΕΥΑΣ για τη συμβολή τους στην υλοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού έργου ύδρευσης για το νησί μας» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, προσθέτοντας πως «ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες που έχει η κοινωνία και συνεργαζόμαστε με όλους για το καλύτερο δυνατό».

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*